Lövöldözés a Youtube központjában

bűnügy
2018 április 03., 20:45
comments 131

Lövésről érkeztek bejelentések a rendőrségre a Youtube San Brunó-i (San Franciscótól délre található) központjából. Rendőrök és mentőautók érkeztek a helyszínre, a környéket lezárták, és figyelmeztették a lakosokat, hogy maradjanak távol a székháztól.

photo_camera Fotó: AJ+/Facebook

A Youtube tulajdonosa, a Google eleinte csak annyit közölte, hogy egy esetleges „fegyveres incidenst” vizsgálnak, és együttműködnek a rendőrséggel. Volt olyan fültanú, aki 20 lövést is hallott.

A CNN értesülése szerint a lövöldőző egy nő volt, aki meghalt az épületben. 

A helyi kórház (Zuckerberg San Francisco General Hospital) tájékoztatása szerint az incidenssel kapcsolatban kezelnek pácienseket, de az állapotukról nem közöltek részleteket. A CNN szerint 4-5 embert vittek kórházba, de nekik sincs információjuk a sérültek állapotáról.

Kb. 1700 ember dolgozik a YouTube központjában. Többen feltartott kézzel jöttek ki az épületből. Mások arról posztoltak, hogy szobákban barikádozták el magukat. (BBC, Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.