Sikerült elérni, hogy csak 2019-re fogyjon el az ivóvíz Fokvárosban

2018 április 3., kedd 14:52
96

Fokvárosban sikerült az idén augusztusról 2019-re kitolni a „zéró nap” lehetséges eljövetelét – közölte kedden a dél-afrikai város vezetése. „Zéró napként” említik azt a napot, amikor a számítások szerint elfogy az ivóvíz az aszály sújtotta nagyvárosban.

Fotó: Rodger Bosch / AFP

A hatóságok korábban arra számítottak, hogy ez a nap már 2018 áprilisában eljön. De a Fokvárost vezető ellenzéki párt márciusban azt közölte, a vízzel való takarékoskodásnak köszönhetően ez 2018-ban talán nem fog bekövetkezni.

Annak érdekében, hogy minél később jöjjön el a „zéró nap”, a hatóságok arra kérték a Fokvárosban élőket, hogy naponta legfeljebb 50 liter vizet használjanak fejenként. Az intézkedés továbbra is hatályban marad.

Fokvárosban általában a déli féltekén május környékén beköszöntő tél során szokott esni az eső. A dél-afrikai meteorológiai szolgálat szerint az elkövetkezendő 3 hónapban az átlagosnál nagyobb mennyiségű csapadék várható. Eközben nőtt a vízszint több gátnál is az ország különböző részein a hatóságok beszámolója szerint. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt