A nap visszalépése: az előzetesben ülő Czeglédy Csaba befejezi a kampányt, mert nem tud benne érdemben részt venni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Visszalépek a legesélyesebb ellenzéki jelölt, dr. Nemény András barátom javára” – idézi Czeglédy Csaba levelét a Nyugat.hu.

Czeglédy Czabát azzal gyanúsítják, hogy több mint 6 milliárd forint adót és járulékot csalt el bűnszervezetben, üzletszerűen, amikor diákmunkások közvetítésével foglalkozott. Czeglédy még tavaly került előzetes letartóztatásba, majd március elején szabadlábra került, miután független jelöltként elindult a választáson, támogatói pedig össze is gyűjtötték a szükséges aláírásokat, így megillette a mentelmi jog. Csakhogy másnap Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte a mentelmi jogának felfüggesztését, délután pedig meg is szavazta ezt az Nemzeti Választási Bizottság. Így visszakerült a börtönbe, az előzetes letartóztatását pedig épp ma hosszabították meg.

Czeglédy azt írta, a Fidesz megakadályozta, hogy országgyűlési képviselőjelöltként érdemben részt vegyen a kampányban, megfosztva ezzel az ott élőket a választás lehetőségétől. Hozzátette, hogy szerinte  egyértelmű, hogy Nemény András és az ő támogatói többen vannak, mint a Fidesz jelöltjének szavazói, így visszalép a javára.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.