A nap visszalépése: az előzetesben ülő Czeglédy Csaba befejezi a kampányt, mert nem tud benne érdemben részt venni

politika
2018 április 4., 16:28
comments 153

„Visszalépek a legesélyesebb ellenzéki jelölt, dr. Nemény András barátom javára” – idézi Czeglédy Csaba levelét a Nyugat.hu.

Czeglédy Czabát azzal gyanúsítják, hogy több mint 6 milliárd forint adót és járulékot csalt el bűnszervezetben, üzletszerűen, amikor diákmunkások közvetítésével foglalkozott. Czeglédy még tavaly került előzetes letartóztatásba, majd március elején szabadlábra került, miután független jelöltként elindult a választáson, támogatói pedig össze is gyűjtötték a szükséges aláírásokat, így megillette a mentelmi jog. Csakhogy másnap Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte a mentelmi jogának felfüggesztését, délután pedig meg is szavazta ezt az Nemzeti Választási Bizottság. Így visszakerült a börtönbe, az előzetes letartóztatását pedig épp ma hosszabították meg.

Czeglédy azt írta, a Fidesz megakadályozta, hogy országgyűlési képviselőjelöltként érdemben részt vegyen a kampányban, megfosztva ezzel az ott élőket a választás lehetőségétől. Hozzátette, hogy szerinte  egyértelmű, hogy Nemény András és az ő támogatói többen vannak, mint a Fidesz jelöltjének szavazói, így visszalép a javára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt