Az Együtt megállapodott az MSZP-P-vel és a DK-val, több helyen visszalépnek egymás javára

POLITIKA
2018 április 04., 12:45
comments 599

Juhász Péter, az Együtt elnöke, Karácsony Gergely, az MSZP-P miniszterelnök-jelöltje, Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke délután sajtótájékoztatót tartott a Képviselői Irodaház előtt.

Juhász Péter bejelentette, hogy Szabó Szabolcs Csepelen egyedül áll szemben a fideszes Németh Szilárddal, ugyanis Bangóné Borbély Ildikó visszalép az Együtt jelöltjének a javára. Az LMP és a Jobbik még nem lépett vissza. Az együttes Vajda Zoltán javára is visszaléptek, így ő lesz Szatmáry Kristóf kihívója a XVI. kerületben.

Reményeik szerint Bod Tamás is egyedül fog elindulni Simonka György ellen, de erről még nem született döntés – mondta Juhász. Bejelentette, hogy a megállapodás létrejöjjön, visszalépnek:

  • Az MSZP-Párbeszéd javára itt: Hiller István (XX. kerület), Szabó Tímea (III. kerület), Molnár Gyula (XXII. kerület), Csabai Lászlóné (Nyíregyháza), Gurmai Zita (Debrecen), Stefanik Zsolt (Szigetszenmiklós).
  • A DK javára: Niedermüller Péter (II. kerület), Bauer Tamás (XII. kerület), Gy. Németh Erzsébet (XI. kerület), Glázer Tímea (Győr), Rónai Sándor (Dunakeszi).

Juhász elmondta, hogy az egyéni választókerületek több mint háromnegyedében visszaléptek. Szerinte a jelen nem lévő pártok (LMP, Momentum) felelőssége nagy, hiszen ők még több mint 100, illetve 90 helyen nem léptek vissza. Ezt az Együtt rendkívül felelőtlennek tartja. Juhász szerint az Együtt bent lesz a Parlamentben, nem igaz, hogy billeg az ő listájuk.

Frissítés: az LMP is visszalépteti a csepeli jelöltjét az együttes Szabó Szabolcs javára.

Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy a napokban további visszalépések lehetnek.

V. Naszályi Márta (MSZP-P) az ígéretéhez híven maga jelentette be, hogy a Belvárosban visszalép, annak ellenére, hogy ő lett volna a legesélyesebb jelölt. Most azt kéri mindenkitől, aki rá szeretett volna szavazni, hogy a Fidesz leváltása érdekében szavazzon a talpon maradt LMP-s jelöltre, Csárdi Antalra.

Karácsony Gergely azt mondta, büszke arra, hogy létrejött ez a megállapodás. Megköszönte a visszalépők nagyvonalúságát, ugyanezt várják bizonyos körzetekben a többi párttól is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.