Az Együtt megállapodott az MSZP-P-vel és a DK-val, több helyen visszalépnek egymás javára

POLITIKA
2018 április 4., 12:45
comments 606

Juhász Péter, az Együtt elnöke, Karácsony Gergely, az MSZP-P miniszterelnök-jelöltje, Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke délután sajtótájékoztatót tartott a Képviselői Irodaház előtt.

Juhász Péter bejelentette, hogy Szabó Szabolcs Csepelen egyedül áll szemben a fideszes Németh Szilárddal, ugyanis Bangóné Borbély Ildikó visszalép az Együtt jelöltjének a javára. Az LMP és a Jobbik még nem lépett vissza. Az együttes Vajda Zoltán javára is visszaléptek, így ő lesz Szatmáry Kristóf kihívója a XVI. kerületben.

Reményeik szerint Bod Tamás is egyedül fog elindulni Simonka György ellen, de erről még nem született döntés – mondta Juhász. Bejelentette, hogy a megállapodás létrejöjjön, visszalépnek:

  • Az MSZP-Párbeszéd javára itt: Hiller István (XX. kerület), Szabó Tímea (III. kerület), Molnár Gyula (XXII. kerület), Csabai Lászlóné (Nyíregyháza), Gurmai Zita (Debrecen), Stefanik Zsolt (Szigetszenmiklós).
  • A DK javára: Niedermüller Péter (II. kerület), Bauer Tamás (XII. kerület), Gy. Németh Erzsébet (XI. kerület), Glázer Tímea (Győr), Rónai Sándor (Dunakeszi).

Juhász elmondta, hogy az egyéni választókerületek több mint háromnegyedében visszaléptek. Szerinte a jelen nem lévő pártok (LMP, Momentum) felelőssége nagy, hiszen ők még több mint 100, illetve 90 helyen nem léptek vissza. Ezt az Együtt rendkívül felelőtlennek tartja. Juhász szerint az Együtt bent lesz a Parlamentben, nem igaz, hogy billeg az ő listájuk.

Frissítés: az LMP is visszalépteti a csepeli jelöltjét az együttes Szabó Szabolcs javára.

Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy a napokban további visszalépések lehetnek.

V. Naszályi Márta (MSZP-P) az ígéretéhez híven maga jelentette be, hogy a Belvárosban visszalép, annak ellenére, hogy ő lett volna a legesélyesebb jelölt. Most azt kéri mindenkitől, aki rá szeretett volna szavazni, hogy a Fidesz leváltása érdekében szavazzon a talpon maradt LMP-s jelöltre, Csárdi Antalra.

Karácsony Gergely azt mondta, büszke arra, hogy létrejött ez a megállapodás. Megköszönte a visszalépők nagyvonalúságát, ugyanezt várják bizonyos körzetekben a többi párttól is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt