Bayer szerint az egyházaknak igenis kötelességük politizálni

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Bayer Zsolt néhány napja jelentette be, hogy áttér a katolikus hitre, mert annyira kiakad, hogy Mesterházy Balázs harkai evangélikus lelkész húsvéti prédikációjában a Kossuth Rádióban szót emelt a kormány gyűlöletpropagandája ellen. Bayer szerda reggel Andy Vajna tévéjében, a TV2 Mokka című műsorában vendégeskedett, ahol beavatta a nézőket az egyházváltás részleteibe.

Bayer a Mokkában arról beszélt, hogy nem is azzal van baja, hogy Mesterházy lelkész prédikációjának aktuálpolitikai üzenete volt, hanem a prédikáció tartalmával. A publicista szerint ugyanis „az egyház nem egy zárvány a társadalmon belül, akik vasárnaponként mondanak egy szép beszédet, és úgy tesznek mintha semmi közük nem lenne a világhoz, hanem

kötelességük részt venni a napi politikában”.

Érdemes még itt megjegyezni, hogy az egyház és az állam szétválasztása a ma működő európai demokráciák egyik fundamentuma, a francia forradalom óta kisebb-nagyobb intenzitással bár, de a legtöbb európai ország erre törekszik. (via hvg.hu)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.