Bayer szerint az egyházaknak igenis kötelességük politizálni

Bayer Zsolt néhány napja jelentette be, hogy áttér a katolikus hitre, mert annyira kiakad, hogy Mesterházy Balázs harkai evangélikus lelkész húsvéti prédikációjában a Kossuth Rádióban szót emelt a kormány gyűlöletpropagandája ellen. Bayer szerda reggel Andy Vajna tévéjében, a TV2 Mokka című műsorában vendégeskedett, ahol beavatta a nézőket az egyházváltás részleteibe.

Bayer a Mokkában arról beszélt, hogy nem is azzal van baja, hogy Mesterházy lelkész prédikációjának aktuálpolitikai üzenete volt, hanem a prédikáció tartalmával. A publicista szerint ugyanis „az egyház nem egy zárvány a társadalmon belül, akik vasárnaponként mondanak egy szép beszédet, és úgy tesznek mintha semmi közük nem lenne a világhoz, hanem

kötelességük részt venni a napi politikában”.

Érdemes még itt megjegyezni, hogy az egyház és az állam szétválasztása a ma működő európai demokráciák egyik fundamentuma, a francia forradalom óta kisebb-nagyobb intenzitással bár, de a legtöbb európai ország erre törekszik. (via hvg.hu)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.