Magyar Nemzet: Saját aktivistáit is ellenőrzi a Fidesz

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Magyar Nemzet birtokába jutott információk szerint a Fidesznél egy 1-tól 10 pontig terjedő skálán osztályozzák a saját aktivistáikat, majd a vasárnapi választás napján a tervek szerint csak a legmegbízhatóbbakat küldik majd a választók mozgósítására.

Aki maximális pontszámot kap, annak a kezébe nyomnak majd egy iPadet, amin ott lesz az adott település Fidesz-szimpatizánsainak névsora, és az aktivista dolga lesz felkeresni, és szavazásra buzdítani ezeket az embereket. Mivel ezekben az iPadekben navigáció is van, a pártban ellenőrizni tudják, hogy az aktivista valóban kiment-e a számára megadott helyekre.

Ezen kívül több aktivistát a helyi pártközpontokba hívnak, ahol az lesz a feladatuk, hogy vasárnap telefonon hívogassák az embereket. A Magyar Nemzet szerint szerveznek kisbuszokat is, amikkel szavazni viszik majd az embereket, de ezek nem lehetnek önkormányzati vagy sportegyesületi járművek, hiszen azokat az ellenzékiek könnyebben felismerik.

Addig is a Fidesz aktivistái igyekeznek minden szimpatizánst felkeresni, hogy személyesen adjanak át egy szavazásra buzdító levelet és egy hűtőmágnest. Utóbbit csak szombaton dobhatják be a postaládába, ha addig nem sikerült személyesen találkozni a szimpatizánssal.

Közben a Magyar Nemzet arról is ír, hogy a szavazókörök fideszes delegáltjainak lehet majd olyan feladata is, hogy ellenőrizzék, hányan szavaztak az adott szavazókörben a Fidesz-szimpatizánsok listájáról, és kik azok, akik otthon maradtak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.