Magyar Nemzet: Saját aktivistáit is ellenőrzi a Fidesz

politika
2018 április 04., 02:23

A Magyar Nemzet birtokába jutott információk szerint a Fidesznél egy 1-tól 10 pontig terjedő skálán osztályozzák a saját aktivistáikat, majd a vasárnapi választás napján a tervek szerint csak a legmegbízhatóbbakat küldik majd a választók mozgósítására.

Aki maximális pontszámot kap, annak a kezébe nyomnak majd egy iPadet, amin ott lesz az adott település Fidesz-szimpatizánsainak névsora, és az aktivista dolga lesz felkeresni, és szavazásra buzdítani ezeket az embereket. Mivel ezekben az iPadekben navigáció is van, a pártban ellenőrizni tudják, hogy az aktivista valóban kiment-e a számára megadott helyekre.

Ezen kívül több aktivistát a helyi pártközpontokba hívnak, ahol az lesz a feladatuk, hogy vasárnap telefonon hívogassák az embereket. A Magyar Nemzet szerint szerveznek kisbuszokat is, amikkel szavazni viszik majd az embereket, de ezek nem lehetnek önkormányzati vagy sportegyesületi járművek, hiszen azokat az ellenzékiek könnyebben felismerik.

Addig is a Fidesz aktivistái igyekeznek minden szimpatizánst felkeresni, hogy személyesen adjanak át egy szavazásra buzdító levelet és egy hűtőmágnest. Utóbbit csak szombaton dobhatják be a postaládába, ha addig nem sikerült személyesen találkozni a szimpatizánssal.

Közben a Magyar Nemzet arról is ír, hogy a szavazókörök fideszes delegáltjainak lehet majd olyan feladata is, hogy ellenőrizzék, hányan szavaztak az adott szavazókörben a Fidesz-szimpatizánsok listájáról, és kik azok, akik otthon maradtak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.