Szájer József: Migráció, Soros

Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője és a párt alapítója interjút adott a Magyar Hírlapnak. A politikus azt hozta, amit hozni kell:

  • jönnek a migránsok,
  • Soros rosszat akar,
  • ezek ellen csak a Fidesz képes fellépni
  • és nagyjából ennyi.
  • Azaz nem is nagyjából, hanem tényleg ennyi.
  • Konkrétan ez a Fidesz programja a 2018-as választáson.

Szájer minden kérdést mesterien terel el a migráció és Soros felé, ezeket az üzeneteket nem is érdemes részletezni, a kormány és a médiahadserege úgyis évek óta csak ezeket harsogja.

De Szájer beszél a megint elmaradó miniszterelnökjelölti vitáról is. Azt mondja, Orbán azért nem áll le vitatkozni, mert nem lehet fair vitára számítani.

„Ha egy fair, méltó körülmények közt megtartható vitára lehetne számítani, akkor annak volna helye, de most nem ilyen helyzetben vagyunk. Nem látom egyik ellenzéki párt esetében sem, hogy képes lenne az ország ügyeit a szükséges komolysággal kezelni. Egy felelőtlen ellenzékkel állunk szemben, ezért tapasztalunk a részéről óriási gyűlöletet és rengeteg hazugságot a kormánypártok politikájával kapcsolatban. Méltánytalannak tartom azt a kritikát, amelyet folyamatosan hallunk a részéről, hiszen hiába nem tökéletes minden, vitathatatlan, hogy a kormány nyolc év alatt rengeteg eredményt ért el.”

Tehát még egyszer: az a miniszterelnök hiányolja a fair vitát és az értelmes diskurzust, aki ezt tolja a parlamentben:

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.