Szájer József: Migráció, Soros

Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője és a párt alapítója interjút adott a Magyar Hírlapnak. A politikus azt hozta, amit hozni kell:

  • jönnek a migránsok,
  • Soros rosszat akar,
  • ezek ellen csak a Fidesz képes fellépni
  • és nagyjából ennyi.
  • Azaz nem is nagyjából, hanem tényleg ennyi.
  • Konkrétan ez a Fidesz programja a 2018-as választáson.

Szájer minden kérdést mesterien terel el a migráció és Soros felé, ezeket az üzeneteket nem is érdemes részletezni, a kormány és a médiahadserege úgyis évek óta csak ezeket harsogja.

De Szájer beszél a megint elmaradó miniszterelnökjelölti vitáról is. Azt mondja, Orbán azért nem áll le vitatkozni, mert nem lehet fair vitára számítani.

„Ha egy fair, méltó körülmények közt megtartható vitára lehetne számítani, akkor annak volna helye, de most nem ilyen helyzetben vagyunk. Nem látom egyik ellenzéki párt esetében sem, hogy képes lenne az ország ügyeit a szükséges komolysággal kezelni. Egy felelőtlen ellenzékkel állunk szemben, ezért tapasztalunk a részéről óriási gyűlöletet és rengeteg hazugságot a kormánypártok politikájával kapcsolatban. Méltánytalannak tartom azt a kritikát, amelyet folyamatosan hallunk a részéről, hiszen hiába nem tökéletes minden, vitathatatlan, hogy a kormány nyolc év alatt rengeteg eredményt ért el.”

Tehát még egyszer: az a miniszterelnök hiányolja a fair vitát és az értelmes diskurzust, aki ezt tolja a parlamentben:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.