Szájer József: Migráció, Soros

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője és a párt alapítója interjút adott a Magyar Hírlapnak. A politikus azt hozta, amit hozni kell:

  • jönnek a migránsok,
  • Soros rosszat akar,
  • ezek ellen csak a Fidesz képes fellépni
  • és nagyjából ennyi.
  • Azaz nem is nagyjából, hanem tényleg ennyi.
  • Konkrétan ez a Fidesz programja a 2018-as választáson.

Szájer minden kérdést mesterien terel el a migráció és Soros felé, ezeket az üzeneteket nem is érdemes részletezni, a kormány és a médiahadserege úgyis évek óta csak ezeket harsogja.

De Szájer beszél a megint elmaradó miniszterelnökjelölti vitáról is. Azt mondja, Orbán azért nem áll le vitatkozni, mert nem lehet fair vitára számítani.

„Ha egy fair, méltó körülmények közt megtartható vitára lehetne számítani, akkor annak volna helye, de most nem ilyen helyzetben vagyunk. Nem látom egyik ellenzéki párt esetében sem, hogy képes lenne az ország ügyeit a szükséges komolysággal kezelni. Egy felelőtlen ellenzékkel állunk szemben, ezért tapasztalunk a részéről óriási gyűlöletet és rengeteg hazugságot a kormánypártok politikájával kapcsolatban. Méltánytalannak tartom azt a kritikát, amelyet folyamatosan hallunk a részéről, hiszen hiába nem tökéletes minden, vitathatatlan, hogy a kormány nyolc év alatt rengeteg eredményt ért el.”

Tehát még egyszer: az a miniszterelnök hiányolja a fair vitát és az értelmes diskurzust, aki ezt tolja a parlamentben:

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.