Az Orbánt védő Európai Néppártról ír vezető anyagában a Guardian

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Orbán Viktorról és az őt támogató Európai Néppártról (EPP) szól a Guardian legfrissebb vezető anyaga. A cikk legfőbb megszólalója Andor László egykori eu-biztos, akit pártatlan megfigyelőnek azért nem neveznék, és nem csupán azért, mert még a szocialisták delegálták uniós biztosnak. Ő azzal vádolja az Európai Parlament legnagyobb frakcióját adó EPP-t, hogy az ő támogatásuk "abszolút életbevágó" fedezék volt Orbánnak. Külön is kiemelte a bajor CSU szerepét. "A CSU kulcsszerepet játszott Orbán teljhatalmának szerecsenmosdatásában, és csak a legvadabb elképzeléseit, például a halálbüntetés újbóli bevezetését bírálta.

Horst Seehofer, a CSU elnöke januárban még a pártkongresszuson is vendégül látta Orbánt, párttársa, Manfred Weber, aki az EPP frakcióvezetője pedig még dicsérte is migrációs politikájának elemeit. Joseph Daul, az EPP francia elnöke pedig a Twitteren kívánt minden jót Orbánnak, aki szerinte "stabilitást és prosperitást" hozhat Magyarországnak.

A cikkben megszólal Frank Engel, az EPP luxemburgi EP-képviselője is, aki frakciójával szemben Orbán kritikusa. "Privátban mindenki egyetért velem, hogy ez így nem mehet tovább. De amint komolyra fordul a helyzet, felbukkannak a pártfogói, akik közül sokan németek, sokan bajorok" - mondta.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.