Az Orbánt védő Európai Néppártról ír vezető anyagában a Guardian

Orbán Viktorról és az őt támogató Európai Néppártról (EPP) szól a Guardian legfrissebb vezető anyaga. A cikk legfőbb megszólalója Andor László egykori eu-biztos, akit pártatlan megfigyelőnek azért nem neveznék, és nem csupán azért, mert még a szocialisták delegálták uniós biztosnak. Ő azzal vádolja az Európai Parlament legnagyobb frakcióját adó EPP-t, hogy az ő támogatásuk "abszolút életbevágó" fedezék volt Orbánnak. Külön is kiemelte a bajor CSU szerepét. "A CSU kulcsszerepet játszott Orbán teljhatalmának szerecsenmosdatásában, és csak a legvadabb elképzeléseit, például a halálbüntetés újbóli bevezetését bírálta.

Horst Seehofer, a CSU elnöke januárban még a pártkongresszuson is vendégül látta Orbánt, párttársa, Manfred Weber, aki az EPP frakcióvezetője pedig még dicsérte is migrációs politikájának elemeit. Joseph Daul, az EPP francia elnöke pedig a Twitteren kívánt minden jót Orbánnak, aki szerinte "stabilitást és prosperitást" hozhat Magyarországnak.

A cikkben megszólal Frank Engel, az EPP luxemburgi EP-képviselője is, aki frakciójával szemben Orbán kritikusa. "Privátban mindenki egyetért velem, hogy ez így nem mehet tovább. De amint komolyra fordul a helyzet, felbukkannak a pártfogói, akik közül sokan németek, sokan bajorok" - mondta.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.