Lengyelországban 20 százalékkal csökkentik a képviselők fizetését

külföld
2018 április 05., 11:07
comments 84

A lengyel miniszterek és a politikai kinevezésű államtitkárok úgy döntöttek, hogy visszaadják a tavalyi jutalmaikat – közölte sajtóértekezletén a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) elnöke, bejelentve azt is, hogy 20 százalékkal csökkentenék a képviselők fizetését.

Jaroslaw Kaczynski – aki pénteken Budapestre látogat – rendkívüli sajtóértekezletén elmondta: a miniszterek és a politikai kinevezésű államtitkárok „erkölcsi megfontolásból” május közepéig átadják a Caritas katolikus segélyszervezetnek a tavalyi jutalmaikat. „Vox populi vox Dei. A nép hangja Isten hangja” – mondta, utalva arra, hogy a 2017-es jutalmak kérdése az utóbbi hetekben társadalmi elégedetlenséget váltott ki.

Azt is közölte, hogy a PiS politikai vezetése aznap úgy döntött: rövidesen törvénytervezetet nyújt be, amivel 20 százalékkal csökkentenék az alsó- és a felsőház tagjainak fizetését, továbbá megszüntetnék az önkormányzatok élén álló tisztségviselők és az állami tulajdonú társaságok vezetőinek jutalmait. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.