Szél Bernadett: „A fideszesek azzal jönnek, hogy itt káosz lesz, meg összeomlik minden, hát, jelentem, már összeomlott az ország”

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Szél Bernadett kormányfőjelölt és Demeter Márta országgyűlési képviselő az LMP Több nőt a politikába! című sajtótájékoztatóján a budapesti Móricz Zsigmond körtéren 2018. április 5-én.Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje a 24.hu-nak adott hosszú interjút, amiben többek között arról beszélt, hogy:

 • A Jobbik 106 körzetben teljes erőből kampányol, még Budapesten is, pedig ott viszonylag kevésbé fogadják őket tárt karokkal. „Ellenem, Pest 2-ben, ahol a legesélyesebb ellenzéki jelölt vagyok, nagyon aktív jobbikos kampány megy. Aktívabb, mint a fideszes kampány egyébként.”
 • A számok azt mutatják, hogy többen vannak a kormányváltást akarók. Fideszes kétharmadra nincs reális esély, az abszolút többség a kérdés. „Azt kell elvenni a Fidesztől, amit csak lehet.” Egy előre hozott demokratikus választás kiírása lehet a cél.
 • „Ahogy az a 9 milliós büntetés nekünk, és 663 millió a Jobbiknak megérkezett az elvileg független Állami Számvevőszéktől, vagy ahogy most 2000 zsoldosról beszélt a miniszterelnök, akit ő listáz, az nekem azt jelzi, hogy ő már végképp lezárná a demokrácia és a jogállam korszakát idehaza. És ha nincs jogállam, bármi bekövetkeztet.”
 • „A fideszesek azzal jönnek, hogy itt káosz lesz, meg összeomlik minden, hát, jelentem, már összeomlott az ország.”
 • „Ha Orbán kifogná az aranyhalat, az első kívánsága biztosan az lenne, hogy a migrációs válság örökké tartson.” Magyarországon jelenleg színtiszta rasszista kampány megy. Megvezettek egy fél országot, úgy érzékeli a magyar társadalom egy része, hogy a migránsok üldözik őket, és Orbán Viktor az, aki őket megmenti.
 • „Meg kell erősíteni a rendőrséget, a határőrséget vissza kell állítani, a kerítés marad, de gyűlölet nem jár hozzá.”
 • Orbán „jól láthatóan már egy másik univerzumban van”, de a 21. század az LMP-é. „Mi tudjuk: pár év múlva robotok vesznek át számos munkát, mi lesz majd a nagy büszkén átadott összeszerelő üzemekkel?”
 • Orbán remélhetőleg két szék között a padlóra fog esni, mivel az EU kiveti magából azokat a politikusokat, akik nem tudnak viselkedni, késsel-villával enni, egy rasszista kampány pedig kifejezetten elfogadhatatlan egy európai politikus számára.
 • A lázadás éve elmaradt.
 • Magyarország különösen fontos csatatér az oroszok miatt, hazánkat trójai falóként akarják felhasználni az EU ellen, ami amúgy az egyik legstabilabb értékőrző. Az orosz befolyás egyre erősödik.
 • Kormányváltás esetén alapos elszámoltatás lenne.
 • Nem működne együtt a fideszesekkel, mert már túl sok mindenhez adták a nevüket.
 • Az LMP pontosan ki fogja vizsgálni, mi történt Zuglóban, az MSZP-s Tóth Csaba neve is felmerült.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.