Szél Bernadett: „A fideszesek azzal jönnek, hogy itt káosz lesz, meg összeomlik minden, hát, jelentem, már összeomlott az ország”

politika
2018 április 05., 11:14
Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje (b) és Demeter Márta, a párt országgyűlési képviselője az LMP Több nőt a politikába! című, utcai akcióval egybekötött sajtótájékoztatóján a budapesti Móricz Zsigmond körtéren 2018. április 5-én.
photo_camera Szél Bernadett kormányfőjelölt és Demeter Márta országgyűlési képviselő az LMP Több nőt a politikába! című sajtótájékoztatóján a budapesti Móricz Zsigmond körtéren 2018. április 5-én. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje a 24.hu-nak adott hosszú interjút, amiben többek között arról beszélt, hogy:

  • A Jobbik 106 körzetben teljes erőből kampányol, még Budapesten is, pedig ott viszonylag kevésbé fogadják őket tárt karokkal. „Ellenem, Pest 2-ben, ahol a legesélyesebb ellenzéki jelölt vagyok, nagyon aktív jobbikos kampány megy. Aktívabb, mint a fideszes kampány egyébként.”
  • A számok azt mutatják, hogy többen vannak a kormányváltást akarók. Fideszes kétharmadra nincs reális esély, az abszolút többség a kérdés. „Azt kell elvenni a Fidesztől, amit csak lehet.” Egy előre hozott demokratikus választás kiírása lehet a cél.
  • „Ahogy az a 9 milliós büntetés nekünk, és 663 millió a Jobbiknak megérkezett az elvileg független Állami Számvevőszéktől, vagy ahogy most 2000 zsoldosról beszélt a miniszterelnök, akit ő listáz, az nekem azt jelzi, hogy ő már végképp lezárná a demokrácia és a jogállam korszakát idehaza. És ha nincs jogállam, bármi bekövetkeztet.”
  • „A fideszesek azzal jönnek, hogy itt káosz lesz, meg összeomlik minden, hát, jelentem, már összeomlott az ország.”
  • „Ha Orbán kifogná az aranyhalat, az első kívánsága biztosan az lenne, hogy a migrációs válság örökké tartson.” Magyarországon jelenleg színtiszta rasszista kampány megy. Megvezettek egy fél országot, úgy érzékeli a magyar társadalom egy része, hogy a migránsok üldözik őket, és Orbán Viktor az, aki őket megmenti.
  • „Meg kell erősíteni a rendőrséget, a határőrséget vissza kell állítani, a kerítés marad, de gyűlölet nem jár hozzá.”
  • Orbán „jól láthatóan már egy másik univerzumban van”, de a 21. század az LMP-é. „Mi tudjuk: pár év múlva robotok vesznek át számos munkát, mi lesz majd a nagy büszkén átadott összeszerelő üzemekkel?”
  • Orbán remélhetőleg két szék között a padlóra fog esni, mivel az EU kiveti magából azokat a politikusokat, akik nem tudnak viselkedni, késsel-villával enni, egy rasszista kampány pedig kifejezetten elfogadhatatlan egy európai politikus számára.
  • A lázadás éve elmaradt.
  • Magyarország különösen fontos csatatér az oroszok miatt, hazánkat trójai falóként akarják felhasználni az EU ellen, ami amúgy az egyik legstabilabb értékőrző. Az orosz befolyás egyre erősödik.
  • Kormányváltás esetén alapos elszámoltatás lenne.
  • Nem működne együtt a fideszesekkel, mert már túl sok mindenhez adták a nevüket.
  • Az LMP pontosan ki fogja vizsgálni, mi történt Zuglóban, az MSZP-s Tóth Csaba neve is felmerült.
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.