Aki külföldön szavaz, levélben, az ma még átveheti a szavazási levélcsomagot a külképviseleteken

politika
2018 április 07., 03:13
comments 110

Szombaton van utoljára lehetőségük átvenni a levélben szavazóknak a szavazási levélcsomagjukat a kijelölt öt külképviseleten, ezért az érintett külképviseletek meghosszabbították nyitva tartásukat. A szavazási levélcsomagokat csak személyesen lehet átvenni.

A magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok levélben szavazhatnak a vasárnapi országgyűlési választáson, ha felvetették magukat a választói névjegyzékbe. A levélben szavazók választhattak, hogy postán kérik a szavazási levélcsomagot, vagy külképviseleten személyesen veszik át.

A szavazási iratcsomag átvételére a külképviseleteken csak a választást megelőzően van lehetőség. Utána a külképviseleteknek már össze kell számolniuk az át nem vett levélcsomagokat, és jelenteniük kell, hány ilyen csomagról van szó, vagyis már senki nem veheti át a szavazási nyomtatványait.

A beregszászi konzulátus és az ungvári főkonzulátus szombaton 6 és 20 óra között, a csíkszeredai, a kolozsvári és a szabadkai főkonzulátus 6 és 22 óra között tart nyitva.

Szerdán írtunk arról, hogy a kitöltött szavazólapokat is tartalmazó borítékokat már nem érdemes postára adni, mert már nem érne időben Magyarországra. A Nemzeti választási Iroda vezetője akövetkezőt tanácsolta: vigyék inkább el a külképviseletre, és majd onnan hazaszállítják őket a külképviseleti szavazatokkal együtt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.