A Kertész és Társai Ügyvédi Iroda képviselte Mészáros Lőrincet az ORF-fel szemben

2018 április 7., szombat 5:48
107

Mészáros Lőrinc felcsúti fideszes polgármester, Orbán Viktor jó barátja, a fél magyarországi média tulajdonosa, a magyar gazdaságtörténet leglátványosabb meggazdagodását produkáló üzletembere, bankár, a Puskás Akadémia elnöke, stb. az egyik lapjában, a Világgazdaságban tudatta a világgazdasággal, hogy: „Peren kívüli egyezséget kötött az osztrák közszolgálati csatorna, az ORF és Mészáros Lőrinc.”

A cikkből kiderül, hogy Mészáros jogi képviseletét a Kertész és Társai Ügyvédi Iroda látta el. Ez az ügyvédiroda Kertész Balázsé, akiről az Index Soma-díjjal kitüntetett portréban mutatta be, hogy a Rogán Antalhoz nagyon közel álló ügyvéd még a miniszternél is gyanúsabb figura. Frissítés: Cikkünk megjelenése után Kertész József Tamás közölte, hogy „a Kertész és Társai Ügyvédi Irodát jómagam alapítottam, az Iroda sem részben, sem egészben soha nem volt Kertész Balázs Úr tulajdonában, Irodában Kertész Balázs Úr sosem tevékenykedett semmilyen módon”. A tévedésért elnézést kérek az érintettektől és az olvasóktól.

A Világgazdaság egyébként arról számol be, hogy a csatorna elnézést kérve a felcsúti polgármestertől azt igazította helyre, hogy egy korábbi riportjában valótlanul állította, hogy Mészáros Lőrinc „több futballklubot tulajdonol”, „az elmúlt években privatizált termőföldek fele hozzá tartozik, és számos trafikkoncessziót nyert”.

Mészáros Lőrinc Felcsúton Fotó: Botos Tamás/444

A cikkben maga Mészáros is hisztizik egy kiadósat: „A hazai ellenzéki sajtóorgánumokban akár naponta több tucat valótlan állítás jelenhet meg vállalkozásaimmal, személyemmel, vagy a családommal kapcsolatban mindenféle jogkövetkezmény nélkül. Míg a felhívást követően egy osztrák tévétársaság azonnal helyreigazít, Magyarországon erre az ellenzéki sajtó csak perek árán hajlandó.” (VG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt