A német belügyminiszter szerint nem utal semmi terrorizmusra a münsteri gázolásnál

Nincs terrorizmusra utaló jel a Münsterben történt tömeges gázolás ügyében - jelentette ki Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter vasárnap az előző nap történt bűncselekmény helyszínén.

Herbert Reul észak-rajna-vesztfáliai tartományi belügyminiszter hozzátette, hogy a gázoló nagy valószínűség szerint "egyedüli tettes volt, és német, nem pedig menekült".

Seehofer hangsúlyozta: , hogy nagyon erős jelek utalnak arra, hogy az eset nincs kapcsolatban a terrorista színtérrel, és a gázoló egyedül hajtotta végre a gyáva és brutális bűncselekményt. Azonban továbbra is minden lehetséges irányban nyomoznak.

A szövetségi miniszter kiemelte, hogy a német sajtó nagyon felelősségteljesen végezte a munkáját.

Herbert Reul szerint köszönet illeti a sajtó képviselőit, amiért a hatóságok kérését megfogadva csak a tényekről számoltak be, és nem spekuláltak. (Szemben mondjuk a magyar közmédiával, ahol órákkal azután, hogy megjelentek az ezt cáfoló német információk, még mindig bevándorlókat emlegettek a cikkekben.)

Az eddigi adatok szerint a gázoló minden bizonnyal egy 48 éves német férfi volt. Kisbuszával emberek közé hajtott a münsteri belvárosban, két embert megölt, több mint húszat megsebesített, majd végzett magával. (via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.