Hiába regisztrált sok levélszavazó, a többségük mégse szavazott

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Magyar Nemzet információja szerint csak 150 ezer levélszavazat érkezett meg. Ez azért érdekes, mert 378 ezren regisztráltak, hogy levélben szavaznának. (Ehhez olyan magyar állampolgároknak volt joguk, akiknek nincs állandó magyarországi lakcímük.) 

2014-ben összesen 128 ezer érvényes levélszavazat érkezett, ez akkor egy mandátumot ért a Fidesznek. Várhatóan most sem lesz sokkal több érvényes szavazat innen. 

Az nem világos, hogy miért nem szavazott több mint 200 ezer regisztrált. Az biztos, hogy sokan nem kapták meg levélben a csomagot a magyar államtól, több olvasónk fordult hozzánk ilyen panasszal. De az is lehet, hogy a regisztrálók közül sokaknak elment a kedvük a végén a szavazástól. (mno)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.