„Itt fekszem az ágyon, és várom a mozgóurnát”

választás
2018 április 08., 14:48

Soha ennyien nem igényeltek még mozgóurnát: eddig 72 641-en kérték, hogy vigyék ki nekik, de ezt a szavazás napján a szavazatszámláló bizottságtól is lehet kérni, így az érintettek száma még nőni is fog - írtuk pénteken.

Ezt tette, vagyis vasárnap kért mozgóurnát egy férfi a Bocskai úti szavazókörben. Amikor megkérdezte, hogy mikor érnek ki, azt válaszolták, hogy „hát vagy odaérnek vagy nem.” Amikor telefonon beszéltem vele fél 7-kor, még mindig nem jött senki, pedig 7-ig vissza is kellene érnie a szavazólapjának.

„Itt fekszem az ágyon és várok. Az ügyintéző azt mondta, hogy a mozgóurnásokkal minden évben probléma van. Nem mondanám, hogy ez jólesett.”

A férfi egy ponton felajánlotta, hogy akkor valahogy bemegy a szavazókörbe, és ott szavaz, de erre már nincs lehetősége, miután mozgóurnásként lehúzták a listáról.

Ebben a cikkben részletesen írtunk róla, hogyan akadályozza egyesek szavazását az állami bénázás.

(A címlapi kép illusztráció az MTI-ből.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.