„Itt fekszem az ágyon, és várom a mozgóurnát”

Soha ennyien nem igényeltek még mozgóurnát: eddig 72 641-en kérték, hogy vigyék ki nekik, de ezt a szavazás napján a szavazatszámláló bizottságtól is lehet kérni, így az érintettek száma még nőni is fog - írtuk pénteken.

Ezt tette, vagyis vasárnap kért mozgóurnát egy férfi a Bocskai úti szavazókörben. Amikor megkérdezte, hogy mikor érnek ki, azt válaszolták, hogy „hát vagy odaérnek vagy nem.” Amikor telefonon beszéltem vele fél 7-kor, még mindig nem jött senki, pedig 7-ig vissza is kellene érnie a szavazólapjának.

„Itt fekszem az ágyon és várok. Az ügyintéző azt mondta, hogy a mozgóurnásokkal minden évben probléma van. Nem mondanám, hogy ez jólesett.”

A férfi egy ponton felajánlotta, hogy akkor valahogy bemegy a szavazókörbe, és ott szavaz, de erre már nincs lehetősége, miután mozgóurnásként lehúzták a listáról.

Ebben a cikkben részletesen írtunk róla, hogyan akadályozza egyesek szavazását az állami bénázás.

(A címlapi kép illusztráció az MTI-ből.)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.