800 keddi járatát törölte a Lufthansa sztrájk miatt

utazás
2018 április 09., 17:49
comments 20

Budapesti járatok is szerepelnek azok között a járatok között, amiket törölni kényszerült a német Lufthansa légitársaság, miután megakadtak a bértárgyalások a németországi reptereken dolgozó alkalmazottakkal.

Összesen 800 járat nem indul el kedden - közölte a vállalat, amely arra kéri utasait, hogy tájékozódjanak arról, érinti-e az ő járataikat a munkamenet felfüggesztése..

Budapest és Frankfurt között öt járat közül hármat törölt a társaság: nem száll fel a 1335-ös, a 1337-es és a 1345-ös sem, Münchenbe négy közül kettő nem indul el, a 1677-es, illetve a 1681-es.

A frankfurti, a müncheni, a kölni és a brémai repülőteret érinti a sztrájk. A földi csomagkezelő és támogató személyzet, valamint a reptéri tűzoltóság egy része is munkabeszüntetést tart kedden, így 1600 menetrend szerinti járat fele nem száll fel. A sztrájk összesen 90 ezer utast érint, szerdán már várhatóan menetrend szerint közlekednek tovább a repülőgépek.

A cég azt kéri az utasoktól, hogy ha gépüket nem is érinti a sztrájk, érkezzenek ki korábban a repterekre.

Németországban több szakszervezet felhívására tartanak a következő napokban figyelmeztető sztrájkokat bérköveteléseik miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.