A győztes budapesti fideszesek rosszabbul teljesítettek, mint négy éve

Azok közül a fideszes képviselőjelöltek közül, akik idén ugyanabban a választókerületben indultak, mint 2014-ben, a legtöbben rontottak négy évvel ezelőtti eredményeiken, de még így is sikerült hozni körzetüket.

Simicskó István 2014-ben 44,78 százalékot szerzett a 11. kerületben, idén ugyanott csak  42,34 százalékot ért el, de ez is elég volt a győzelemhez.

Varga Mihály négy évvel ezelőtt a szavazatok 45,9 százalékát szerezte meg a 2. kerületben, most néhány százalékot rontott, és 42,18 százalékkal végzett ez első helyen. 

Dunai Mónika a 17. kerületben négy éve a szavazatok 43,01 százalékával, idén 41,25 százalékával győzött. 

Azok közül a fideszes jelöltek közül, akik ugyanott indultak négy éve és idén is, egyedül Szatmáry Kristóf javított az eredményén, a 2014-es 41,58 százalékhoz képest a szavazatok 42,39 százalékát szerezte meg.

A 12. kerületben Fónagy János 2014-ben 46,78 százalékkal lett az első, idén Gulyás Gergely ugyanott 42,91 százalékot ért el, ami persze még így is elég volt a győzelemhez. 

(A 2018-as adatok 90-99 százalék körüli feldolgozottságra vonatkoznak, valamelyest még változhatnak.)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.