A szerencsétlen Economist újságírója azt hitte, ha értelmesen kérdez, Orbán Viktor majd válaszol neki

2018 április 10., kedd 9:45
338

Orbán Viktor kedden megtartotta a választások utáni első sajtótájékoztatóját, és az ünnepi alkalomból kérdezni is lehetett. De sajnos az Economist itteni tudósítójának szemmel láthatólag fogalma sem volt a magyar viszonyokról, és azt hitte, hogy ha értelmesen tesz fel egy kérdést, arra a magyar miniszterelnök egy tőmondatnál bővebben válaszol. Most megtanulhatta, hogy ez nem így működik. 

A brit lap újságírója arról kérdezte Orbán Viktort, hogy mit gondol az EBESZ választási jelentéséről, ami az idegenellenes retorikáról, a média elfogultságáról és a nem átlátható kampányfinanszírozásról szólt. Erre Orbán Viktor nem bonyolította túl a választ:

„Köszönjük az észrevételeket!”

A meglepett újságíró csak pislogott, hogy ez most mi volt, mire Kovács Zoltán kormányszóvivő megnyugtatta, hogy igen, jól hallotta, ez volt a rövid válasz. Amikor kicsit értetlenkedett, a kedvéért a nagyvonalúságáról híres Orbán Viktor angolul is megismételte, amit mondott:

„Thank you for the contribution. For making political opinion on the Hungarian election.”

És Kovács Zoltán már szólította is a következő kérdezőt. 

A miniszterelnök ezzel valószínűleg megdöntötte a tavalyi rekordját, amikor a parlamentben a korrupciós ügyekről kérdező képviselőnek annyit mondott: „Boldog karácsonyt kívánok!”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt