Az LMP teljes körű újraszámlálást szeretne

politika
2018 április 10., 11:33
comments 351

„Nem nagyon találkoztam ma olyan emberrel az utcán, aki ne elcsalt választásokról beszélt volna. Ezzel kapcsolatban nagyon óvatosan kell fogalmazni még, de az látszik: nehezen lesz elkerülhető a szavazatok teljes újraszámolása” - írja Facebookon Hadházy Ákos, az LMP lemondott társelnöke. Hadházy arról ír, ő látta belülről a Fidesz működését, így tudja, „a Fidesz már reggel kilenckor egészen PONTOSAN LÁTHATTA a valódi eredményt és ezért a program délelőtti lecserélése valamint az este rekord lassan érkező adatok különösen aggályosak.”

Hadházy szerint az ún. Kubatov-listán mindenki neve mellett áll egy szám, melynek nagysága attól függ, hányszor és mikor írt alá valamit petíciót vagy éppen konzultációt, vagy hányszor mondott nemet a Fidesznek. „Ezek után nem kell más, mint hogy néhány körzetben (minél többen, annál pontosabb az “in poll” mérés) egy fideszes biztos rögzítse (kézzel vagy telefonnal) a megjelentek listáját, és azt továbbítsa a központba - ebből pedig rövid idő alatt NAGYON PONTOSAN tudható, hogy a fideszesek vagy az ellenzékiek mentek-e el.”

Kedden a Jobbik és a DK is jelezte, minimum gyanús dolgokra bukkantak, melyek felvetik a választási csalás gyanúját.

Hadházy Szél Bernadettel, az LMP társelnökével tartott közös sajtótájékoztatót, itt Szél elmondta,

tömegével jönnek a furcsa esetek, lánccsalásokra utaló jelek. 

Szél arra kér mindenkit, hogy minden gyanús esetet jelezzenek, és arra készülnek, a rendelkezésükre bocsátott adatokat szakértőkkel elemzik. Az olyan körzetekben, ahol nem volt ellenzéki delegált, ők is újraszámolást akarnak, független megfigyelő jelenlétében.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.