Az LMP teljes körű újraszámlálást szeretne

2018 április 10., kedd 11:33
354

„Nem nagyon találkoztam ma olyan emberrel az utcán, aki ne elcsalt választásokról beszélt volna. Ezzel kapcsolatban nagyon óvatosan kell fogalmazni még, de az látszik: nehezen lesz elkerülhető a szavazatok teljes újraszámolása” - írja Facebookon Hadházy Ákos, az LMP lemondott társelnöke. Hadházy arról ír, ő látta belülről a Fidesz működését, így tudja, „a Fidesz már reggel kilenckor egészen PONTOSAN LÁTHATTA a valódi eredményt és ezért a program délelőtti lecserélése valamint az este rekord lassan érkező adatok különösen aggályosak.”

Hadházy szerint az ún. Kubatov-listán mindenki neve mellett áll egy szám, melynek nagysága attól függ, hányszor és mikor írt alá valamit petíciót vagy éppen konzultációt, vagy hányszor mondott nemet a Fidesznek. „Ezek után nem kell más, mint hogy néhány körzetben (minél többen, annál pontosabb az “in poll” mérés) egy fideszes biztos rögzítse (kézzel vagy telefonnal) a megjelentek listáját, és azt továbbítsa a központba - ebből pedig rövid idő alatt NAGYON PONTOSAN tudható, hogy a fideszesek vagy az ellenzékiek mentek-e el.”

Kedden a Jobbik és a DK is jelezte, minimum gyanús dolgokra bukkantak, melyek felvetik a választási csalás gyanúját.

Hadházy Szél Bernadettel, az LMP társelnökével tartott közös sajtótájékoztatót, itt Szél elmondta,

tömegével jönnek a furcsa esetek, lánccsalásokra utaló jelek. 

Szél arra kér mindenkit, hogy minden gyanús esetet jelezzenek, és arra készülnek, a rendelkezésükre bocsátott adatokat szakértőkkel elemzik. Az olyan körzetekben, ahol nem volt ellenzéki delegált, ők is újraszámolást akarnak, független megfigyelő jelenlétében.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt