Az RTL cégcsoport bízik a magyar piacban, nem tervezik az RTL Klub vagy a portfólió más, fontos elemeinek eladását

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Index megkérdezte a luxemburgi szekhelyű cégcsoport, az RTL Group csatorna magyar szárnyának, az RTL Klubnak a vezetését, hogy mik a magyarországi terveik. (Tekintve, hogy a Fidesz újabb kétharmadot harcolt ki magának, az RTL pedig a reklámadó felmerülése óta kormánykritikusabb hírekre váltott.)

Az RTL-től Oliver Fahlbusch kommunikációért és marketingért felelős alelnök – Bert Habets RTL Group elnök-vezérigazgató ősszel elhangzott szavait megismételve – azt válaszolta a lapnak:

„Nem futunk el. Maradunk.”

Fahlbusch azt írta, érthető, hogy a keddi sajtópiaci események után újból előkerült ez a kérdés, de ők hosszútávú befektetőként „bíznak a magyar piacban”, nincs tervben, hogy eladnák az RTL Klubot vagy a portfólió más, fontos elemeit. Fahlbusch azt mondta, továbbra is terjeszkedni akarnak a digitális tartalomszolgáltatás területén.

Arról, hogy változhat-e a közéleti műsorok hangvétele, Kotroczó Róbert hírigazgató azt írta: „A nézettségi adatokból és a megrendelésünkre készített felmérésekből egyértelműen az látszik, hogy a nézők értékelik a csatorna hiteles, tényalapú hírszolgáltatását, ezért ezen a jövőben sem szeretnénk változtatni”, és „mivel jelentős különbséggel elsők vagyunk a hírműsorok nézettségi versenyében, az RTL Klubnál fel sem merül, hogy csökkentsük a hírszerkesztőség költségvetését, és a műsoridő sem változik majd.” (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.