Háromgólos hátrányból kiverte a Roma a Barcelonát

bajnokok ligája
2018 április 10., 20:36

Elszórakozta 4-1-es előnyét és kiesett Rómában a Bajnokok Ligájából a Barcelona. 

Nagy hátrányból indult mindkét hazai csapat a BL-negyeddöntők visszavágóján, (a Manchester City Liverpoolban kapott egy hármast, a Roma 1-4-es vereséget szenvedett Barcelonában), de gyorsan gólt szerzettek a meccsek legelején.

A római meccsben volt több feszültség. A Roma nagyon felpörögve kezdte a meccset, a Barcelona túl akarta lenni az egészen. Dzeko a 6. percben kilépett két kényelmes barcelonai védő között, és elég könnyedén megszerezte a vezetést.

link Forrás

Ekkor még mindig két gólra voltak a továbbjutástól, de nem álltak le, miközben a Barcelona nem pörgött fel. 

Az 56. percben aztán Pique lerántotta Dzekót, jogos 11-es.  

link Forrás

De Rossi belőtte. 2-0, összesítésben 3-4. 

link Forrás

Olasz kommentárral:

link Forrás

Nyomott tovább a Roma, de Rossi az ötösön belül fejelt alig mellé a 68. percben, a 80. percben Ter Stegen védte óriási bravúrral El Shaarawy próbálkozását. 

Aztán a 82. percben a Roma megszerezte a 3. gólt is, Manolas csúsztatott a kapuba egy szögletet.

link Forrás

Ezzel már a Roma állt továbbjutásra, és a következőt helyzetet is az olaszok hagyták ki. Valverde becserélte Dembélét és Alcacert a 85. percben, Messi helyzetbe verekedte magát, de megúszta a Roma. Kétségbeesetten próbálkozott a hirtelen, de már későn észbe kapó Barcelona. A 93. percben Demebele emelt az üres kapu mellé. Megérdemelten jutott tovább a Roma, a Barcelona az első meccs után azt hitte, hogy ezt a 90 percet már csak le kell pörgetni valahogy. 

link Forrás

Roma  – Barcelona 3–0, összesítésében 4-4, idegenben lőtt góllal a Roma ment tovább

gól: Dzeko (6.), de Rossi (56.), Manolasz (82.)

AS Roma: Alisson – Manolasz, Fazio, Juan Jesus, Kolarov – Nainggolan ( El Shaarawy, 77.), De Rossi, Strootman – Florenzi, Dzeko, Schick (Cengiz Ünder. 73.)

Kispad: Skorupski, Gerson, Gonalons, Peres, Pellegrini, El Shaarawy, Cengiz Ünder 

Barcelona: Ter Stegen – Semedo (Dembélé, 85.), Piqué, Umtiti, Alba – Sergi Roberto, Rakitic, Busquets ( Alcácer, 85.), Iniesta (Gomes, 81.) – Messi, Luis Suárez. 

Kispad: Cillessen, Alcácer, Dembélé, Gomes, Paulinho, D. Suárez, Vermaelen 

link Forrás

Manchester City - Liverpool 1-2

A Manchester City a 2. percben Gabriel Jesus révén került előnybe a Liverpool ellen. 

link Forrás

Ezután is támadásban maradtak, folyamatosan jött előre a City, a Liverpoolnál alig volt a labda, ha megszerezték, pillanatok alatt elvesztették. 

A 42. percben újabb gólt szerzett a City, de les miatt - első pillanatra úgy tánt, hogy jogosan, de más szabályértelmezés szerint tévesen - nem adta meg a bíró.

link Forrás

Aztán még a szünet előtt a kapufa mentett, Silva lőtte el a 16-oson kivülről. 

link Forrás

A 45. percben került először helyzetbe a Liverpool, Oxlade-Chamberlain kisodródva fölé rúgta. 

A szünet után derült ki, hogy Pep Guardiolát kiállította a bíró, a második félidőre már nem is jött ki a kispadhoz. Alighanem a meg nem adott gól miatt reklamálhatott a szünetben a bírónál.

A második félidőben más felfogásban jött ki a Liverpool, akartak valamit kezdeni a labdával, Szalah ki is egyenlített az 56. percben. Ezzel a továbbjutás el is dőlt, Guardiola csöggedten nézte mindezt a lelátóról.  

link Forrás

Sok izgalom nem maradt, Firmino a 77. percben fordított. 

link Forrás

Manchester City – Liverpool 1–2, összesítésben 1-5

gól: Jesus (2.), illetve Szalah (56.) és Firmino (77.)

City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte – Fernandinho – B. Silva ( Gündogan, 74.), De Bruyne, David Silva (Agüero, 66.) – Sterling, Gabriel Jesus, Sané. 
Kispad: Bravo, Agüero, Delph,  Foden, Gündogan, Kompany, Zincsenko, 

Liverpool: Karius – Alexander-Arnold ( Clyne, 81.), Lovren, Van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain, Wijnaldum, Milner – Szalah ( Ings,89.), Firmino ( Klavan, 81.), Mané. 
Kispad: Mignolet, Clyne, Ings, Klavan, Moreno, Solanke,  Woodburn

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.