Leépítések lesznek a Hír TV-nél is, de Simicska egyelőre megtartja tévéjét

media
2018 április 10., 08:42
comments 84
Varga Damm Andrea, Simicska Lajossal és családjával a Veszprém - Zágráb férfi kézilabda mérkõzésen. Fotó: Fuszek Gábor / Blikk
photo_camera Varga Damm Andrea, Simicska Lajossal és családjával a Veszprém - Zágráb férfi kézilabda mérkõzésen Fotó: FUSZEK Gabor/BLIKK

Hétfőn nem csak a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió Üllői úti szerkesztőségében tartottak állománygyűlést, de a Simicska-médiabirodalom televíziója, a Hír TV óbudai stúdiójában is. 

Fonyó Károly elnök-vezérigazgató - Simicska Lajos egyik régi harcostársa - bejelentette, hogy viszonylag jelentős, 15 százalékos költségcsökkentésre van szükség a tévénél, és a menedzsmentből emiatt már többen is távoztak. A gyűlésen Paulik László neve hangzott el, aki körön belül marad, és a Hung-Ister műsorgyártó cégnél folytatja. 

A munkatársakat a menedzsment évek óta azzal nyugtatgatják, hogy 2022-ig biztosított a működés.  

Jelenleg 288-an dolgoznak a vállalatnál, most közülük akár 30-40 munkatárstól is megválhat a csatorna. Három munkatárssal beszéltünk, mind azt mondták, hogy pánik nincs, de nyílván hurráhangulat se. 

Elhangzott az is, hogy lesznek műsorok, amik megszűnnek. Erre egyébként is számítani lehetett, mivel a választások után olyan tematikus programokra, mint az Elmúlt nyolc év, nincs már szükség. 

Tarr Péter  vezérigazgató-helyettes összességében sikeresnek értékelte a választási műsort, ami sokszoros nézettséget hozott a négy évvel ezelőttihez képest 9 százalékos közönségaránnyal. Állítólag Simicska és köre „koronaékszerként” tekint a televízióra, amely költségesebb ugyan, mint a Magyar Nemzet vagy a rádió, de annyival hatékonyabban is működött az elmúlt években. 

Több munkatárs egyébként azt mondja, biztosak csak abban voltak, hogy 2018 áprilisáig működik majd a tévé, és van is, aki meglepődött, hogy szó sincs a működés felfüggesztéséről. Hogy miért marad a Hír TV, ha a lapot és a rádiót bezárják, arra több magyarázat is van. Egyrészt a Hír TV Simicska „szerelemgyereke”, saját maga alapította 2002-ben és csinálta meg belőle az ország első igazi hírcsatornáját. 

A nézettséggel is elégedett a menedzsment: az átlagos 3 százalékos közönségarány erősnek számít a műfajban és mai napig vonz hirdetőket. Talán a legfontosabb szempont mégis az, hogy az egyre kevesebb példányban fogyó Nemzettel szemben a Hír TV a kábelszolgáltatói szerződéseken keresztül önmagában is hoz bevételeket a szolgáltatóktól - évi nagyjából 1 milliárd forintot. 

A Hír TV-nek 2019 év végéig van érvényes szerződése a nagyobb szolgáltatókkal, addig tehát van bevétel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.