Pálffy Ilona: Az, hogy a honlap elérhetetlen volt néha vagy akadozott, nem jelenti azt, hogy a rendszer is összeomlott volna

választás
2018 április 10., 18:00
comments 365

A Nemzeti Választási Iroda elnöke az Echo Tv-ben beszélt az országgyűlési választás lebonyolításáról.

Szerinte az, hogy a valasztas.hu elérhetetlen volt néha vagy akadozott, nem jelenti azt, hogy a rendszer is összeomlott volna, csak kívülről nem volt elérhető az oldal, de ettől még flottul ment minden.

Azt ígérte, szerda délre beszkennelik az összes papír alapú jegyzőkönyvet, és összevetik a rendszerben rögzített adatokkal. Ezeket adják át a pártoknak holnap délig, ha kérik, és ha gondot látnak, természetesen intézkednek. Azt mondta, ezzel kapcsolatban nem kapott hivatalos megkeresést egyik párttól sem – az MSZP korábban azt állította, ők már kérték ezt –, de szívesen jelzik, ha valahol csalást tapasztalnak. A beszélgetésből egyszerűen nem derül ki egyértelműen, hogy ez azt jelenti-e, hogy a beszkennelt jegyzőkönyveket és a saját feldolgozott eredményeiket is átadják-e, vagy csak azokról az esetekről van szó, melyeknél csalás gyanúja merül fel.

"Holnap délben - ezt nyolc párt kérte - minden pártnak át tudom adni, és ők össze tudják hasonlítani, ami rögzítve lett az informatikában meg a papír alapú jegyzőkönyvekben"

- mondta Pálffy Ilona.

Szerinte teljesen rendben zajlott le minden, kivéve a sorban állásokat. A Bocskai úti sorral kapcsolatban azt mondta, a kerületi polgármesteri hivatalok dolga volt megszervezni ezeket, de ők elmentek a végsőkig, amit a törvény enged. Pálffy Ilona szerint hivatalos panasz eddig nem érkezett az NVI-hez.

photo_camera Pálffy Ilona, az NVI elnöke Fotó: Botos Tamás/444

A mozgóurnákról azt mondta, jobb lenne, ha csak 12 óráig, nem 15-ig lehetne kérni, mert így nincs rá idő.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt