Ellenőrizni is lehet, kiszivárogtak-e a facebookos adataink a Cambridge Analyticának

Az utóbbi hónapokban a Facebook mást sem csinál, mint magyarázkodik: elővették a 2015-ös elnökválasztáson tapasztalt orosz befolyás segítése miatt, és kiderült az is hogy egy alkalmazás 50 millió felhasználó adatait emelte le a Facebookról, és értékesítette a Trump-kampányát segítő Cambridge Analytica nevű cégnek, természetesen a felhasználók tudta és beleegyezése nélkül.

Emiatt vett részt egy szenátusi meghallgatáson kedden Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezetője.

A Facebook készített egy külön oldalt is, amin keresztül bármelyik felhasználó megnézheti, hogy bármilyen adata szivároghatott-e ki a Cambridge Analyticához. Aki ezt meg szeretné tudni, annak elég ide kattintania.

A kiszivárgó adatok között egyébként vannak magyar felhasználói adatok, de nem sok, néhány tucatnyi. (24.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.