Ellenőrizni is lehet, kiszivárogtak-e a facebookos adataink a Cambridge Analyticának

INTERNET
2018 április 11., 07:07
comments 93

Az utóbbi hónapokban a Facebook mást sem csinál, mint magyarázkodik: elővették a 2015-ös elnökválasztáson tapasztalt orosz befolyás segítése miatt, és kiderült az is hogy egy alkalmazás 50 millió felhasználó adatait emelte le a Facebookról, és értékesítette a Trump-kampányát segítő Cambridge Analytica nevű cégnek, természetesen a felhasználók tudta és beleegyezése nélkül.

Emiatt vett részt egy szenátusi meghallgatáson kedden Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezetője.

A Facebook készített egy külön oldalt is, amin keresztül bármelyik felhasználó megnézheti, hogy bármilyen adata szivároghatott-e ki a Cambridge Analyticához. Aki ezt meg szeretné tudni, annak elég ide kattintania.

A kiszivárgó adatok között egyébként vannak magyar felhasználói adatok, de nem sok, néhány tucatnyi. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.