Beperelte a Unitedet a biztonsági őr, aki kiverte egy utas két fogát

2018 április 12., csütörtök 7:03
125

Beperelte a United Airlinest és Chicago városát az a chicagói reptéri biztonsági őr, aki tavaly világbotrányt okozott erőszakos fellépésével. James Long volt az, aki olyan erőszakosan rángatta le a United Airlines egyik járatáról az azon teljesen jogosan, megvásárolt jeggyel utazni akaró 69 éves vietnami-amerikai orvost, David Daót, hogy a férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

Daót azért akarta leszállíttatni a gépről a United, hogy helyet csináljon egyik munkatársának, aki pont ezzel a géppel akart volna utazni. Mivel már nem volt szabad hely a gépen, a légitársaság úgy döntött, hogy leszállíttatja a gépről az egyik, vásárolt jeggyel utazó utast.

Dao persze nem akart leszállni a gépről, amire jegyet vet, és amire már be is csekkolták. Ekkor riasztották a biztonságiakat, akik közül Long a fizikai erőszakot találta a problémamegoldás leghatékonyabb eszközének. Nem szimplán levezette Daót, hanem kicibálta a székéből és a kezénél fogva végigvonszolta a repülőgép padlóján.

Daónak kitört két szemfoga, eltört az orra, és súlyos agyrázkódása lett. Később peren kívül megállapodott a légitársasággal, amely kártérítést fizetett neki. Hogy mennyit, azt egyik fél se hozta nyilvánosságra.

Longot pedig kirúgták állásából, de ő nehezményezte ezt, ezért a légitársaságot, és munkaadóját, Chicago városát is beperelte. Szerinte ugyanis nem képezték ki megfelelően, vagyis senki se magyarázta el neki, hogy lehetőleg ne verje össze az utasokat, pláne a gépen teljesen jogszerűen, vásárolt jeggyel tartózkodókat. Keresetében arra is hivatkozik, hogy a légitársaságnak tisztában kellett volna lennie azzal, hogy a biztonságiak "fizikai erőszakot" alkalmazhatnak. De ha megtanították volna neki, hogy ne verje össze az utasokat, akkor nem verte volna össze Daót sem. (Via BBC)


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt