Beperelte a Unitedet a biztonsági őr, aki kiverte egy utas két fogát

külföld
2018 április 12., 07:03
comments 124

Beperelte a United Airlinest és Chicago városát az a chicagói reptéri biztonsági őr, aki tavaly világbotrányt okozott erőszakos fellépésével. James Long volt az, aki olyan erőszakosan rángatta le a United Airlines egyik járatáról az azon teljesen jogosan, megvásárolt jeggyel utazni akaró 69 éves vietnami-amerikai orvost, David Daót, hogy a férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

link Forrás

Daót azért akarta leszállíttatni a gépről a United, hogy helyet csináljon egyik munkatársának, aki pont ezzel a géppel akart volna utazni. Mivel már nem volt szabad hely a gépen, a légitársaság úgy döntött, hogy leszállíttatja a gépről az egyik, vásárolt jeggyel utazó utast.

Dao persze nem akart leszállni a gépről, amire jegyet vet, és amire már be is csekkolták. Ekkor riasztották a biztonságiakat, akik közül Long a fizikai erőszakot találta a problémamegoldás leghatékonyabb eszközének. Nem szimplán levezette Daót, hanem kicibálta a székéből és a kezénél fogva végigvonszolta a repülőgép padlóján.

link Forrás

Daónak kitört két szemfoga, eltört az orra, és súlyos agyrázkódása lett. Később peren kívül megállapodott a légitársasággal, amely kártérítést fizetett neki. Hogy mennyit, azt egyik fél se hozta nyilvánosságra.

Longot pedig kirúgták állásából, de ő nehezményezte ezt, ezért a légitársaságot, és munkaadóját, Chicago városát is beperelte. Szerinte ugyanis nem képezték ki megfelelően, vagyis senki se magyarázta el neki, hogy lehetőleg ne verje össze az utasokat, pláne a gépen teljesen jogszerűen, vásárolt jeggyel tartózkodókat. Keresetében arra is hivatkozik, hogy a légitársaságnak tisztában kellett volna lennie azzal, hogy a biztonságiak "fizikai erőszakot" alkalmazhatnak. De ha megtanították volna neki, hogy ne verje össze az utasokat, akkor nem verte volna össze Daót sem. (Via BBC)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.