Fidesz: Az ellenzék semmit sem tanult a választási vereségből, hiszen megvédik azokat, akiket a kormánylap feltett a Soros-listára

Schmidt Mária kormánybiztos és a fia, Ungár Péter LMP-s elnökségi tag lapja, a Figyelő ma „Soros-zsoldosokat” sorolt fel név szerint.  A felsorolásra azóta már reagált több olyan civil szervezet is, amelynek tagjait felsorolta a Figyelő, illetve az MSZP-Párbeszéd volt miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely is.

Karácsony azt mondta, olyan állampolgárokat listáznak ostoba módon, akik egy civil szervezet tagjaként teszik a dolgukat, nem ellenfelei senkinek, legfeljebb a szegénységnek, a korrupciónak és a demokrácia lábbal tiprásának.  Hozzátette, hogy bármekkora felhatalmazást is kapott a Fidesz a választópolgároktól, nem arra kapta, hogy más állampolgárokat megfélemlítsen.

Karácsony nyilatkozatára reagált a Fidesz is, a válaszukban pedig ők is felhozták a vasárnapi választási eredményt, igaz, ők épphogy izmozni kezdtek vele:

“Úgy tűnik, hogy a baloldal semmit nem tanult a választási vereségéből. Első szóra ugranak, hogy megvédjék a Soros-birodalmat és annak zsoldosait, akik szembe menve a magyar emberek akaratával továbbra is bevándorlóországgá akarják tenni hazánkat.” - írták.