Ungár a Figyelő névlistájáról: Köszönöm a kérdésed, szia!

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A friss Figyelőben olyan cikk jelent meg, ami egy rakás nevet sorol fel a Magyarországon "Sorosnak dolgozó emberek" közül. Vagyis abból az állítólagos titkos, kétezres listából, ami Orbán miniszterelnök március végi közlése szerint a kormány kezében van, és amin név szerint szerepelnek azok, akik Soros megbízásából a kormány megbuktatásán és egy Sorosnak tetsző kabinet felállításán dolgoznak.

Ezek után azzal a kérdéssel kerestem meg Ungár Péter ellenzéki pártvezetőt, az LMP elnökségi tagját, a kormány propagandagépezetének részét képező Figyelő társtulajdonosát, hogy

szerinte képes lesz-e hiteles ellenzéki politikusként politizálni úgy, hogy közben ennek a Figyelőnek a társtulajdonosa.

(A Figyelőt jó éve szerezte meg az a Pio 21. Kft, aminek a három tulajdonosa Ungár Péter, a nővére és az édesanyjuk, Schmidt Mária. Ungár egy, a Magyar Narancsnak adott korábbi interjújában azt mondta, hogy nem látja problémának, hogy ellenzéki politikusként a lap tulajdonosa.)

Ungár Péter a kérdést meghallva azt válaszolta, hogy

"Köszönöm a kérdésed, szia!"

majd lecsapta a telefont.

Ez óriási nagy orbánviktoring volt. A miniszterelnök, Ungár kommunikációs mintaképe ugyanis, amikor a tegnapelőtt tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján kapott egy kérdést az Economist tudósítójától, miszerint 

mit gondol az EBESZ választási jelentéséről, ami az idegenellenes retorikáról, a média elfogultságáról és a nem átlátható kampányfinanszírozásról szólt 

azt válaszolta, hogy

„Köszönjük az észrevételeket!”

Parodizálják a fóliasisakot

Ungár Péter hetilapjának ma megjelent listája egyébként úgy is olvasható, hogy az valójában a fóliasisakos színvonalú, minden ízében hazugságokra alapuló, összeesküvés-elméletes kormányzati propaganda kiparodizálása. A Magyarország elleni titkos összeesküvés leleplezését ígérő listát ugyanis a merce.hu szerint Soros György által támogatott civil szervezetek nyilvános weboldalainak nyilvános névsoraiból állították össze. Pluszban hozzáírva egy nevet, a cikk második legemlékezetesebb félmondatával felvezetve:

"Bár nem szerepel semmilyen állományban, nem lehet kihagyni Demszky Gábort."

Ez azért csak a második legemlékezetesebb mondat, mert mi lehet leleplezőbb annál, hogy

"A teljes feltérképezés bajosan lehetséges, ahogy azt sem lehet bizonyosan megmondani valakiről, hogy tudatában van-e annak, kinek is dolgozik, vagy éppen milyen küldetést teljesít."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.