Ungár a Figyelő névlistájáról: Köszönöm a kérdésed, szia!

POLITIKA
2018 április 12., 09:20

A friss Figyelőben olyan cikk jelent meg, ami egy rakás nevet sorol fel a Magyarországon "Sorosnak dolgozó emberek" közül. Vagyis abból az állítólagos titkos, kétezres listából, ami Orbán miniszterelnök március végi közlése szerint a kormány kezében van, és amin név szerint szerepelnek azok, akik Soros megbízásából a kormány megbuktatásán és egy Sorosnak tetsző kabinet felállításán dolgoznak.

Ezek után azzal a kérdéssel kerestem meg Ungár Péter ellenzéki pártvezetőt, az LMP elnökségi tagját, a kormány propagandagépezetének részét képező Figyelő társtulajdonosát, hogy

szerinte képes lesz-e hiteles ellenzéki politikusként politizálni úgy, hogy közben ennek a Figyelőnek a társtulajdonosa.

(A Figyelőt jó éve szerezte meg az a Pio 21. Kft, aminek a három tulajdonosa Ungár Péter, a nővére és az édesanyjuk, Schmidt Mária. Ungár egy, a Magyar Narancsnak adott korábbi interjújában azt mondta, hogy nem látja problémának, hogy ellenzéki politikusként a lap tulajdonosa.)

Ungár Péter a kérdést meghallva azt válaszolta, hogy

"Köszönöm a kérdésed, szia!"

majd lecsapta a telefont.

Ez óriási nagy orbánviktoring volt. A miniszterelnök, Ungár kommunikációs mintaképe ugyanis, amikor a tegnapelőtt tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján kapott egy kérdést az Economist tudósítójától, miszerint 

mit gondol az EBESZ választási jelentéséről, ami az idegenellenes retorikáról, a média elfogultságáról és a nem átlátható kampányfinanszírozásról szólt 

azt válaszolta, hogy

„Köszönjük az észrevételeket!”

photo_camera Parodizálják a fóliasisakot

Ungár Péter hetilapjának ma megjelent listája egyébként úgy is olvasható, hogy az valójában a fóliasisakos színvonalú, minden ízében hazugságokra alapuló, összeesküvés-elméletes kormányzati propaganda kiparodizálása. A Magyarország elleni titkos összeesküvés leleplezését ígérő listát ugyanis a merce.hu szerint Soros György által támogatott civil szervezetek nyilvános weboldalainak nyilvános névsoraiból állították össze. Pluszban hozzáírva egy nevet, a cikk második legemlékezetesebb félmondatával felvezetve:

"Bár nem szerepel semmilyen állományban, nem lehet kihagyni Demszky Gábort."

Ez azért csak a második legemlékezetesebb mondat, mert mi lehet leleplezőbb annál, hogy

"A teljes feltérképezés bajosan lehetséges, ahogy azt sem lehet bizonyosan megmondani valakiről, hogy tudatában van-e annak, kinek is dolgozik, vagy éppen milyen küldetést teljesít."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.