Tiborcz István azt mondja, őt nem kereste az OLAF, de ez hazugság

politika
2018 április 12., 17:26
comments 109

Tiborcz István megint vizsgázott a Károli Gáspár Egyetemen, és a hvg.hu munkatársai várták is a helyszínen, hátha sikerül kifacsarni néhány szót Orván Viktor vejéből, aki hónapok óta szabályosan bujkál a kamerák elől. Ennek legfőbb oka talán az, hogy az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala, az OLAF számos rendellenességet tárt fel a korábban Tiborcz résztulajdonában élló Elios közvilágítás-korszerűsítési pályázatai körül.

Tiborcz ezúttal nem menekült el, mint az előző vizsgája után, hanem válaszolt néhány újságírói kérdésre. Igaz, a videóinterjú megjelenéséhez sem ő, sem az egyetem nem járult hozzá (mivel az egyetem parkolójában készült), ezért a hvg.hu csak a leiratot közölte.

Eszerint Tiborcz azt mondta, az OLAF-jelentés csak egy politikai jelentés, de azt ő érdemben nem tudja kommentálni, mert meg sem kapta. Tiborcz először azt állította, őt nem is kereste az EU-s hivatal, majd javított arra, hogy ő kért lehetőséget, hogy elmondhassa a véleményét, de az OLAF erre nem reagált.

Ahogy a 24.hu fel is hívta rá a figyelmet, ez a megállapítás hazugság, hiszen a OLAF minden érintettet megkeresett, és reakciót kért tőlük. A jelentésben két komplett oldal csak Tiborcz István és Hamar Endre reakcióiból áll. Sőt, nem csak Tiborcz Istvánt, de még a testvérét, Tiborcz Pétert is megkeresték, mivel ő meg energetikai tanácsadó volt a Fejlesztési Minisztériumban.

Tiborcz szerint az ügyben a sajtóban sok csúsztatás jelenik meg, például arról írnak sokan, hogy Dunaújvárosban milyen sötét van, pedig ehhez a beruházáshoz nem is volt köze az Eliosnak. Ez egyébként igaz, Dunaújvárosban nem az Elios szerelt fel új lámpákat.

Az Eliost érő kritikákról pedig azt mondta, a közétkeztetést is sokan kritizálják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.