Hat szavazókörben ismételtetné meg a választást a Kétfarkú Kutyapárt

2018 április 13., péntek 10:50
314

Hat szavazókörben támadta meg az eredményt a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, amely ugyan csak viccből indult el a választáson, mégis bőven 1%-os támogatottságot szerzett.

Az április 8-ai választáson sok szavazókörben nem sikerült rendben a választást lebonyolítani: képzetlenek, felkészületlenek voltak a szavazatszámláló bizottságok tagjai, az egyik legfeltűnőbb bénázásuk az volt, hogy két listás szavazatot osztogattak a szavazóknak.

A Kutyapárt 6 szavazókör eredményét támadta meg szerdán, ahol a nemzetiségi listás és pártlistás szavazólapok rossz kiadása 50-nél több szavazat kényszerű megsemmisítését jelentette.

A választási bizottság első fokú döntése Fotó: Kétfarkú Kutyapárt

Az egyik szavazókör (Porva 001) esetében pénteken döntött a helyi választókerületi választási bizottság (Veszprém 04). 

A bizottság megállapította a jogsértést, azaz első fokon elismerték a hibát, 

ám döntésükben a választás szavazóköri megismétlését elutasították.

Ezért a Kutyapárt fellebbez, így a másodfokú döntésre várnak.

Baján öt évvel ezelőtt kellett megismételni egy választókerületi választást, mert az egyik szavazókörben utaztatták a szavazókat, az erről készült bizonyítékok alapján harmadfokon végül úgy döntött a Kúria, hogy új választást kell kiírni.

A bajaihoz képest az 2018. április 8-ai választáson sokkal több szavazókörben fordultak elő szabálytalanságok, anomáliák, félrepecsételések, amelyek miatt sok helyütt urnazáráskor kellett listás szavazatokat levonni. Több tucat helyen megsemmisült a listás szavazatok 10-20-30 százaléka.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt