Hat szavazókörben ismételtetné meg a választást a Kétfarkú Kutyapárt

Tbg
politika
2018 április 13., 10:50
comments 313

Hat szavazókörben támadta meg az eredményt a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, amely ugyan csak viccből indult el a választáson, mégis bőven 1%-os támogatottságot szerzett.

Az április 8-ai választáson sok szavazókörben nem sikerült rendben a választást lebonyolítani: képzetlenek, felkészületlenek voltak a szavazatszámláló bizottságok tagjai, az egyik legfeltűnőbb bénázásuk az volt, hogy két listás szavazatot osztogattak a szavazóknak.

A Kutyapárt 6 szavazókör eredményét támadta meg szerdán, ahol a nemzetiségi listás és pártlistás szavazólapok rossz kiadása 50-nél több szavazat kényszerű megsemmisítését jelentette.

A választási bizottság első fokú döntése
photo_camera A választási bizottság első fokú döntése Fotó: Kétfarkú Kutyapárt

Az egyik szavazókör (Porva 001) esetében pénteken döntött a helyi választókerületi választási bizottság (Veszprém 04). 

A bizottság megállapította a jogsértést, azaz első fokon elismerték a hibát, 

ám döntésükben a választás szavazóköri megismétlését elutasították.

Ezért a Kutyapárt fellebbez, így a másodfokú döntésre várnak.

Baján öt évvel ezelőtt kellett megismételni egy választókerületi választást, mert az egyik szavazókörben utaztatták a szavazókat, az erről készült bizonyítékok alapján harmadfokon végül úgy döntött a Kúria, hogy új választást kell kiírni.

A bajaihoz képest az 2018. április 8-ai választáson sokkal több szavazókörben fordultak elő szabálytalanságok, anomáliák, félrepecsételések, amelyek miatt sok helyütt urnazáráskor kellett listás szavazatokat levonni. Több tucat helyen megsemmisült a listás szavazatok 10-20-30 százaléka.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.