Tovább csavarna a kormány a Stop Soros-törvénycsomagon

Pénteken a Rogán Antal az Origónak adott, barátságos hangulatú interjújában közölte, hogy a kétharmad birtokában a Fidesz újra nekifut annak a 2016-os alkotmánymódosításnak, amit még az érvénytelen népszavazás után kezdeményezett a kormány, de nem volt hozzá többsége. Az új szakasz rögzítené, hogy „a szabad mozgás és tartózkodás jogával nem rendelkező személyt Magyarországra csak a magyar hatóságok által egyedileg elbírált kérelmére, az Országgyűlés által megalkotott törvény szerinti eljárásban meghozott, törvényes határozat alapján lehet betelepíteni. Tilos a csoportos betelepítés.Gyakorlatilag  kimondta volna, hogy az EU-s jogszabályok csak bizonyos korlátozásokkal kötik Magyarországot, meglehetősen rugalmasan megfogalmazva a feltételeket. 

Fotó: botost/444.hu

A propagandaminiszter beszélt arról is, hogy „a Stop Soros törvényt le kell porolni, újra elő kell venni, és az új körülményeket is szem előtt kell tartani. A javaslatot nem kiüresíteni, hanem bővíteni kell”. Itt kiemelte az Avaaz nevű csoport tevékenységét, amitől a kampány alatt a kormánypárti sajtó végig azt harsogta, hogy beavatkoztak a választásokba. 

A Stop Soros-törvényjavaslatot a kormány még januárban jelentette be a kormány, ami adatszolgáltatásra kötelezné a menekültekkel foglalkozó szervezeteket, azok a szervezetek, amik külföldről kapnak pénzt, és az több mint a Magyarországról összeszedett pénz, akkor a külföldről érkező összeg után 25 százalékos illetéket kell fizetniük. Valamint a kormány bevezeti az „idegenrendészeti távoltartást”, mivel nem csak pénzzel, hanem személyekkel is lehet támogatni az illegális migrációt segítő szervezeteket, indokolta a döntést a belügyminiszter. Mivel bizonyos részek kétharmados többséget igényelnek, kivárták a választásokat. 

Az új kormányról csak annyit közölt, hogy „a megváltozott körülményekhez való alkalmazkodás azonban új embereket és új struktúrákat igényel”. Erről május elején lehet majd többet tudni. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.