Tovább csavarna a kormány a Stop Soros-törvénycsomagon

2018 április 13., péntek 8:19
165

Pénteken a Rogán Antal az Origónak adott, barátságos hangulatú interjújában közölte, hogy a kétharmad birtokában a Fidesz újra nekifut annak a 2016-os alkotmánymódosításnak, amit még az érvénytelen népszavazás után kezdeményezett a kormány, de nem volt hozzá többsége. Az új szakasz rögzítené, hogy „a szabad mozgás és tartózkodás jogával nem rendelkező személyt Magyarországra csak a magyar hatóságok által egyedileg elbírált kérelmére, az Országgyűlés által megalkotott törvény szerinti eljárásban meghozott, törvényes határozat alapján lehet betelepíteni. Tilos a csoportos betelepítés.Gyakorlatilag  kimondta volna, hogy az EU-s jogszabályok csak bizonyos korlátozásokkal kötik Magyarországot, meglehetősen rugalmasan megfogalmazva a feltételeket. 

Fotó: botost/444.hu

A propagandaminiszter beszélt arról is, hogy „a Stop Soros törvényt le kell porolni, újra elő kell venni, és az új körülményeket is szem előtt kell tartani. A javaslatot nem kiüresíteni, hanem bővíteni kell”. Itt kiemelte az Avaaz nevű csoport tevékenységét, amitől a kampány alatt a kormánypárti sajtó végig azt harsogta, hogy beavatkoztak a választásokba. 

A Stop Soros-törvényjavaslatot a kormány még januárban jelentette be a kormány, ami adatszolgáltatásra kötelezné a menekültekkel foglalkozó szervezeteket, azok a szervezetek, amik külföldről kapnak pénzt, és az több mint a Magyarországról összeszedett pénz, akkor a külföldről érkező összeg után 25 százalékos illetéket kell fizetniük. Valamint a kormány bevezeti az „idegenrendészeti távoltartást”, mivel nem csak pénzzel, hanem személyekkel is lehet támogatni az illegális migrációt segítő szervezeteket, indokolta a döntést a belügyminiszter. Mivel bizonyos részek kétharmados többséget igényelnek, kivárták a választásokat. 

Az új kormányról csak annyit közölt, hogy „a megváltozott körülményekhez való alkalmazkodás azonban új embereket és új struktúrákat igényel”. Erről május elején lehet majd többet tudni. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt