Tízezrek tartanak a Kossuth térre, megtelt az Andrássy út

Masszív Orbán takarodjozással kezdődött a Mi vagyunk a többség! – Tüntetés a demokráciáért nevű demonstráció, amit civil aktivisták hirdettek a választási rendszer megváltoztatását és pártatlan közmédiát követelve.

Fotó: Ancsin Gábor/Képszerkesztőség

Az Andrássy úton gyülekeztek a résztvevők, és este fél hatra a hivatalos kezdési időpontra már tele volt a sugárút a Deák tértől az Oktogonig.

A résztvevők többsége a harminc-negyvenes korosztályból kerül ki, sok momentumos zászlót lehet látni, de az Árpád-sávos jobbikosok is feltűntek. A Jobbik pénteken csatlakozott a tüntetéshez, de politikusai csak magánemberként vesznek részt, nem szólalnak fel. A párt szimpatizánsai külön, az Erzsébet téren gyülekeztek, onna csatlakoztak a tömeghez.

Este hatra az Opera környékén már mozdulni sem lehetett. A mobilos kapcsolatz is akadozott. Tudósítónk, Herczeg Márk aról számolt be, hogy egyelőre gyújtogatás és anarchiázás nem volt, feltűnő viszont a Fidesz-szimpatizánsok csekély részvétele, a tüntetők többsége láthatóan nem támogatja Orbán Viktor kormányát, erre utal a „Diktátor! Diktátor!”, a „Mocskos Fidesz!” és a szórványos „Bajszos szar!” skandálás is.

A demonstráción beszédet mond Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, Lukácsi Katalin, volt KDNP-s politikus, Gulyás Balázs és Gyetvai Viktor civil aktivisták is. A rendőrség lezárta a környéket, a Belvárosban nem könnyű közlekedni.

Fotó: Boros Juli
Fotó: Ancsin Gábor/Képszerkesztőség
Fotó: Ancsin Gábor/Képszerkesztőség


Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.