Meghalt egy orosz oknyomozó újságíró, miután kiesett a lakása ablakán

Április 12-én meghalt Makszim Borogyin jekatyerinburgi oknyomozó újságíró, miután egyelőre tisztázatlan körülmények között kiesett 5. emeleti lakásának ablakából. A 32 éves újságíró április 15-én halt meg a kórházban, de a halála előtti 3 napban sem nyerte vissza az eszméletét.

Hivatalosan a halálát öngyilkosságnak tekintik a hatóságok, Borogyin szerkesztője azonban kizártnak tartja, hogy a férfi öngyilkos lett volna, az újságíró egyik barátja pedig egy Facebook-posztban azt írta, hogy Borogyin a halála előtti napon hajnalban felhívta, hogy az orosz biztonsági erők körülvették a házat, amiben lakik, és várhatóan át fogják kutatni a lakását. A barátot arra kérte, szerezzen ügyvédet. Egy órával később Borogyin újra telefonált, és annyit mondott, tévedett, és bizonyára csak valamilyen gyakorlatot tarthattak. A barát ezután nem beszélt Borogyinnal, csak a másnapi hírekből értesült, hogy a férfit az erkélye alatt találták.

Damaszkusz külvárosa a nyugati légitámadás utánFotó: HANDOUT / STR/AFP

Az újságíró rendszeresen írt korrupcióról és bűnözésről, újabban pedig több cikket publikált a Szíriában harcoló orosz zsoldosokról, és arról az amerikai támadásról is, amiben egyes hírek szerint akár 200 orosz zsoldos is életét veszthette, és amelynek megtörténtét a mai napig tagadja az orosz hivatalos kormánykommunikáció. (Radio Free Europe)