Budafoki fideszes képviselő: Vegyünk vissza, kérem, legyünk csak annyira korruptak, mint Ausztria

Interjút adott a 24.hu-nak Sebes Gábor budafok-tétényi fideszes önkormányzati képviselő. Ő volt az, aki a választás után egy szokatlanul őszinte posztban azt írta, örült a Fidesz nagyarányú győzelmének, de nagyon tart tőle, hogy a pártban és a kormányban lesznek majd olyanok, akik ezt újabb felhatalmazásnak tekintik az ország megkárosításának a folytatására.

A több ciklust már nem vállaló önkormányzati képviselő az interjúban hosszan beszélt arról, hogy szerinte a Fidesznek van egy sötét oldala, amellyel számolnia kell annak, aki a pártra szavaz. “Ezért meg kell szabadulni a sötét oldaltól. Szabadítsuk fel a szavazóinkat!” - mondta.

Szerinte a rendszerváltás után a Fidesznek kellett egy gazdasági háttér. “De mi ebben a burzsoáziában a nemzeti? Biztos, hogy a miniszterelnök vején és gyerekkori barátján kell kezdeni a nemzeti burzsoázia létrehozását? És ha már így alakult, a vad idők elmúltak, a pozíciók úgy 2014 óta megvannak, ideje váltani, konszolidálódni” - mondta.

Például szerinte lehetne ott kezdeni, hogy a párt nem téríti el a közbeszerzéseket.

Semjén Zsoltról azt mondta, miniszterelnök-helyettesként nem fogadhatná el egy a kormánnyal üzleti kapcsolatban álló vállalkozó meghívását egy vadászatra. Kósa Lajosról pedig azt, hogy a nyolcszázmillió forintos ajándékozási szerződésre az édesanyja nevére “nem tudom azt mondani, hogy nem kapzsiság és nem ostobaság”.

“Egyik oldal sem vethet semmit a másik szemére. De az kétségtelen, hogy a hatalmon lévőnek mindig nagyobb a felelőssége. Ezt mondom: itt az idő szembenézni a kérdéssel, és legalább a nyugat-európai szintre csavarni le a korrupciót” - mondta, majd hozzátette, hogy még csak azt sem gondolja, hogy minden érintettet felelősségre kell vonni.

“Csak vegyünk vissza, kérem. Legyünk csak annyira korruptak, mint, teszem azt, Ausztria” - mondta.

Szerinte amúgy a Fidesznek van napos oldala is, az elmúlt nyolc év kormányzása pedig “nagyjából és egészében nagyszerű volt”, és ha az a kérdés, hogy ő a Fideszre vagy az ellenzékre szavaz-e, akkor szilárdan a Fidesz oldalán áll.