Pintér Attila kampányüzemmódban maradt, és a külföldiekben látja a hibát

futball
2018 április 16., 06:09
comments 61

Szegény Pintér Attila. Magyar edzőként ül a magyar utánpótlásnevelés elitklubjának kispadján, kidolgozza a jó taktikát, elmagyarázza a játékosainak, hogyan kell nyerni, erre a külföldiek tönkreteszik az egészet. 

Sajnos valahogy, szinte észrevétlenül nagyon sok megbízhatatlan külföldi tette be a lábát Felcsútra, tavaly nyár óta egészen pontosan 13. 

Pintér Attila már a Paks elleni vereség után felhívta a figyelmet arra, hogy baj van a külföldi úriemberekkel. Ez volt az a meccs, amikor a kizárólag magyar játékosokat foglalkoztató Paks 3-1-e verte a 9 légióssal kedző Puskás Akadémiát. 

És most, a Honvéd elleni döntetlen után újra megtalálta a csapata leggyengébb pontját, a külföldi úriembert. 

link Forrás

A kampányban a budafoki Fidesz-jelölt mellett megszólaló Pintérnek nagyon beakadtak mostanra a légiósok, pedig a korábbi 9 helyett már csak hárman kezdtek a hétvégén a Honvéd ellen (aztán kettőt még becserélt). Nemcsak a tévének nyilatkozva külföldi úriemberezett, hanem a meccset követő sajtótájékoztatón is.

link Forrás

Szerinte pláne külföldi úriemberektől nem fér bele, hogy olyan döntéseket hozzanak, ami nem előre viszi a csapatot, hanem hátráltatja. És példaként hozta fel, hogy amikor külföldön futballozott, légiósként tőle is háromszor annyit vártak el. Lehet, hogy ezt nem sikerült annak idején megugrania, mert Pintér légióskarrierje meglehetősen szerény: 1990-ben összesen 13 meccset játszott Belgiumban, 1992-ben tíz meccset Dunaszerdahelyen. A tévényilatkozatát azzal zárta el, hogy „akinek nincs itt helye, vagy ő vagy én fogok menni”. 

Pintér nyilatkozata azért is furcsa, mert a csapat összes légiósát bőven azután szerződtették, hogy ő lett az edző.

Nyáron érkezett Felcsútra: Ulysse Diallo (mali, Mezőkövesdről), Jonathan Heris (belga, Újpestről), Ivor Horvat (horvát, Szlovéniából), Josip Knezevic (horvát, Mészáros Lőrinc eszéki klubjából), Liridon Latifi (albán, az Európa-liga csoportkörébe jutó KF Skënderbeuból),  Patrick Mevoungou (kameruni, Diósgyőrből),  Antonio Perosevic (horvát, Mészáros Lőrinc eszéki klubjából). Kölcsönből visszatért: Braniszlav Danilovics (szerb), Stipe Bacelic-Grgic (horvát)

Télen jött még négy másik légiós: Denis Klinar (szlovén, az Olimpija Ljubljanából), Diego Gonzalo Vega Martínez (uruguayi, CA River Plate), Dejan Trajkovski (szlovén, a holland FC Twentéből, Ezekiel Henty (nigériai, a Videotonból).

A pénz nem számít Felcsúton, de csúnya mellényúlások voltak: Ivor Horvatot egyetlen meccs után passzolták tovább Csákvárra, a télen szerződtetett uruguay Diego Gonzalo Vega Martínez pedig még egyetlen percet sem játszott a bajnokságban. 

A Puskás Akadémia 9. a 12 csapatos bajnokságban, három pontra a kieső helytől. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.