Sallai szerint Hadházy provokálta azzal, hogy kikacagta

  • Az LMP egyik szombat délelőtti etikai bizottsági ülésén Sallai Róbert Benedek leütötte/fellökte/felborította Hadházy Ákost. A párt társelnöke a radiátornak esett, beverte a fejét, és elájult, mentőt kellett hívni hozzá. 
  • Sallai Róbert Benedek első körben tagadta a tettét, sőt, azt mondta, hogy Hadházy csak eljátszotta, hogy megütötték.
  • A párt jelezte, hogy Sallai ellen eljárást kezdeményeztek, mind az LMP-n belül, mind az LMP-n kívül. Szél Bernadett távozásra szólította fel a politikust. 
  • Sallai erre bukolikus novellát posztolt Facebook-oldalára, hogy kiteregesse a szennyest. Több százezres fodrász számlákkal, és közpénzből épült ruhatárakkal vádolta Szélt. 

Az ATV Híradójának sikerült megszólaltatni a verekedés/lökdösődés/borítás mindkét résztvevőjét. Hadházy Ákos szerint a választási visszalépések miatt történt az, ami történt. Azt viszont nem árulta el, hogy mi történt pontosan. Szerinte

„Sallai titkár úr máshogy ítélte meg a visszalépéseknek a szükségességét vagy nem szükségességét. Ebben az ügyben, amikor ő vitatkozott akkor inkább az érzelmekre és az indulatokra próbált hatni, és valószínűleg ezek az érzelmek és indulatok jobban elragadtatták, mint kellett volna.” 

Sallai az ATV-nek azt mondta, hogy ő nem ütött meg senkit. Szerinte csak provokálták. 

„Igen, azt állítom, hogy provokált a magatartásával. Gyakorlatilag, amikor el akartam hagyni a termet simán elkezdett kacagni, hogy nem bírom idegekkel. Tehát nyilvánvalóan volt benne ilyen szándék. Ennek ellenére énnekem így a kampány végére jelentősen elfogyott a türelmem, ez való igaz”

- tette hozzá. Az ATV Híradójában megszólalt a szocialista Harangozó Tamás is, aki Hadházy javára visszalépett. Szerinte a Fidesz által létrehozott Nemzeti Együttműködés Rendszere megmutatta legrosszabb oldalát: 

„Hadházy Ákost ugyanis tegnap nem egy fideszes aktivista, nem egy fideszes politikus lökte föl, hanem a saját párttársa. És ez nagyon sok mindent elmond, hogy miért tartunk itt.”