Venezuelaiak szálltak meg Balatonőszödön, de nyugalom, magyar felmenőkkel rendelkező, katolikus, szakképzett emberek voltak, és már amúgy sincsenek ott

2018 április 16., hétfő 11:33
109

Siófok fideszes képviselője, Witzmann Mihály a választás előtti napon posztolt egy, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől kapott levelet azzal, hogy:

„VÁLASZ A REMÉNYTELEN HELYZETBEN LÉVŐ ELLENZÉK ÚJABB HAZUGSÁGÁRA: A balatonőszödi kormányüdülőben NEM TARTÓZKODNAK MIGRÁNSOK! A hitelesség kedvéért itt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő közleménye”.

A kampány alatt ugyanis a Somogy megyei képviselő egyik kedvenc témája volt a migráns-betelepítés, korábban például drámai Facebook-videóban mutatta be, hogy: „Aki az ellenzékre szavaz, az a migránsokra szavaz! Tab, Kapoly és Taszár laktanyáit is érintheti Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd) betelepítési terve.” (Három éve egyébként pont a Fidesz listázta a laktanyákat, hogy ott helyezze el a menekülteket.)

A sonline.hu most igyekezett megfékezni az indulatokat, mielőtt a balatonőszödiek „határozottan, hangosan és érthetően” kifejeznék a véleményüket, és megírta, hogy 30 „magyar származású család érkezett Venezuelából Magyarországra a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Segítségével”. Közülük 10 család elhelyezésére, átmenetileg a balatonőszödi, egykori kormányüdülőben volt lehetőség, de ez egy átmeneti megoldás volt, és a családok már nincsenek a Balaton-parti településen – írják.

A lap részletezi is, miben mások ezek a menekültek azoknál: „A híresztelésekkel ellentétben a Venezuelából kimenekített családok, nem illegális bevándorlók, hanem Magyarországról korábban kitelepült, katolikus vallású, magyar állampolgársággal, illetve magyar felmenőkkel rendelkeznek. Mindnyájuknak volt biztos megélhetése, szakképzettsége, anyagi háttere Venezuelában, de a polgárháborús helyzet miatt menekülni kényszerültek az országból.”

Ellenzéki aktivista tüntet Nicolas Maduro elnök ellen Caracasban 2017. május 1-én. Fotó: Ronaldo Schemidt/AFP

Mészáros Lőrinc lapja felidézte azt is, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes tavaly nyáron azt üzente a kint élőknek:

„A venezuelai magyarok ide nem menekülnek, nem emigrálnak, hanem hazajönnek!”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt