Székelyföldi vezetők a vasúti kapcsolat fejlesztésére kérik Orbán Viktort

Kovászna, Hargita és Maros megye önkormányzatának elnöke közös közleményt juttatott el az MTI-hez, amiben

a Székelyföld-Budapest vasúti kapcsolat fejlesztésére kérik Orbán Viktor miniszterelnököt és Dávid Ilonát, a MÁV Zrt. elnökét.

A három székelyföldi megye vezetője megjegyzi, hogy 2017 decemberében történt változtatások kedvezőtlenül érintik az utazókat. Például a Brassó és Budapest között Székelyföldet átszelve éjjel közlekedő Corona nemzetközi gyorsvonat jelenleg két ülő és egy fekvőkocsival teszi meg a távot, pedig legalább négy kocsira volna igény, sokan így állva utaznak. Hozzáteszik: az, hogy a nyári szezonban még egy hálókocsival bővül a szerelvény, nem veszi figyelembe a nemzeti és keresztény ünnepek alkalmával növekvő utasszámot, és figyelmen kívül hagyja a székelyföldi egyetemi hallgatók utazási igényeit. Szerintük ugyanez a helyzet a Corona nappal közlekedő párján, a Hargitán is. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.