Újabb három évig vezeti a Ludwig Múzeumot Fabényi Júlia

MŰVÉSZET
2018 április 17., 09:29
comments 52

Fabényi Juliát bízza meg a Ludwig Múzeum igazgatói teendőinek ellátásával Balog Zoltán miniszter. Az Emmi kiírására nem érkezett más érvényes pályázat, így a szakmai bizottság a jelenlegi igazgatót javasolta - írja az MTI.

Fabényit 2013-ban nevezték ki az ország egyik legfontosabb képzőművészeti múzeumának élére - akkor fiatal képzőművészek és diákok egy időre megszállták az épületet a pályázat visszásságai ellen tiltakozva.

Fabényi Julia pályázatában legfontosabb céljainak az eddig elért eredmények és újító jellegű kezdeményezések folytatását, valamint a Ludwig hazai és nemzetközi pozícióinak erősítését határozta meg. Megbízása 2021. május 31-ig szól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt