Újabb három évig vezeti a Ludwig Múzeumot Fabényi Júlia

Fabényi Juliát bízza meg a Ludwig Múzeum igazgatói teendőinek ellátásával Balog Zoltán miniszter. Az Emmi kiírására nem érkezett más érvényes pályázat, így a szakmai bizottság a jelenlegi igazgatót javasolta - írja az MTI.

Fabényit 2013-ban nevezték ki az ország egyik legfontosabb képzőművészeti múzeumának élére - akkor fiatal képzőművészek és diákok egy időre megszállták az épületet a pályázat visszásságai ellen tiltakozva.  

Fabényi Julia pályázatában legfontosabb céljainak az eddig elért eredmények és újító jellegű kezdeményezések folytatását, valamint a Ludwig hazai és nemzetközi pozícióinak erősítését határozta meg. Megbízása 2021. május 31-ig szól.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.