8000 Starbucksot zárnak be fél napra, hogy érzékenyítő tréningeket tartsanak a személyzetnek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Csütörtökön egy philadelphiai Starbucks-kávézóban letartóztattak két színesbőrű férfit, akik nem voltak hajlandóak elhagyni a helyiséget, miután fogyasztás hiányában nem engedélyezték számukra a mosdók használatát, és állításuk szerint egy társukra vártak. A menedzser rendőrt hívott rájuk birtokháborítás miatt, és az eset intézkedésbe torkollott. Felvétel is készült róla:

A videókon a kávézó több vendége is azt magyarázza a kiérkező rendőröknek, hogy az ég világon semmit se csináltak, amiért le kéne őket tartóztatni.

Az incidenst tüntetések sora követte: a Rittenhouse Square-t le is kellett zárni a nagy tömeg miatt, a résztvevők rasszizmussal illették a kávézóláncot. Az ügy annyira eszkalálódott, hogy Kevin Johnson CEO hétfőn személyesen kért találkozót a nyolc órán keresztül fogvatartott férfiaktól, és kérte bocsánatukat.

Kedden a Starbucks bejelentette, hogy május 29-én összesen 8000 üzletüket zárják be délutánra, hogy érzékenyítő tréninget tartsanak a személyzetnek. A program összesen 175 ezer alkalmazottat érint. 

Johnson azt nyilatkozta kedden, hogy több tüntetővel és érintettel is találkozott, és ugyan nem tekinti Starbucks-specifikusnak a problémát, nem is akarnak elugrani a felelősség elől.  

A cégnek gyorsan kellett lépnie, mert a Twitteren már fénysebességgel kezdett terjedni a #boycottstarbucks hashtag és napról napra nőtt a felháborodás az ügyben, miközben a márka megítélése romlani kezdett. (NBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.