Előfordult már, hogy nehezen aludtál el a munkahelyi feszültség miatt?

TUDOMÁNY
2018 április 18., 15:01
comments 76

Nagy online munkaügyi kutatást indít az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pszichológiai Intézete. Ez egy nagyon részletes kérdőív. Nem csak azon megy végig, hogy pontosan mennyit dolgozol, de rákérdez egy csomó fontos dologra is, amiből kiderül, hogy milyen a viszonyod a munkáddal. Főleg a pénzért csinálod? A dicsőségért? Nem tudsz aludni miatta?

Legalább három érv szól a kitöltés mellett. Egyrészt a válaszok az ELTE-s kutatók munkáját segítik, másrészt a válaszadás közben az ember végiggondolja, hogy mennyit dolgozik, hogy miért csinálja, és hogy közben szakít-e elég időt a családjára vagy a barátaira. Egy csomó olyan téma, ami nem kerül elő minden nap, de közben néha érdemes végiggondolni őket. A válaszadók között, akik megadják az eltelhetőségüket (a kérdőív amúgy anonim) három tabletet sorsolnak ki.

A válaszoktól függően kb. 15-20 perc kitölteni, a végén pedig egy gyors értékelést is el lehet olvasni. Én például közepesen veszélyeztetett vagyok munkafüggőség szempontjából, viszont messze átlag alatti az esélye, hogy kiégjek.

Munkafüggőségi kérdőív errefelé ->

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.