Előfordult már, hogy nehezen aludtál el a munkahelyi feszültség miatt?

Nagy online munkaügyi kutatást indít az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pszichológiai Intézete.  Ez egy nagyon részletes kérdőív. Nem csak azon megy végig, hogy pontosan mennyit dolgozol, de rákérdez egy csomó fontos dologra is, amiből kiderül, hogy milyen a viszonyod a munkáddal. Főleg a pénzért csinálod? A dicsőségért? Nem tudsz aludni miatta?

Legalább három érv szól a kitöltés mellett. Egyrészt a válaszok az ELTE-s kutatók munkáját segítik, másrészt a válaszadás közben az ember végiggondolja, hogy mennyit dolgozik, hogy miért csinálja, és hogy közben szakít-e elég időt a családjára vagy a barátaira. Egy csomó olyan téma, ami nem kerül elő minden nap, de közben néha érdemes végiggondolni őket. A válaszadók között, akik megadják az eltelhetőségüket (a kérdőív amúgy anonim) három tabletet sorsolnak ki.

A válaszoktól függően kb. 15-20 perc kitölteni, a végén pedig egy gyors értékelést is el lehet olvasni. Én például közepesen veszélyeztetett vagyok munkafüggőség szempontjából, viszont messze átlag alatti az esélye, hogy kiégjek.

Munkafüggőségi kérdőív errefelé ->

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.