Majdnem fél kiló ennivalót dob ki naponta minden amerikai

Egy frissen megjelent amerikai tanulmány szerint nagyon sok étel végzi a kukában. A Plos One tudományos folyóirat cikke szerint az USA lakói fejenként és naponta 422 gramm élelmet dobnak a kukába. Vagyis majdnem fél kilót.

2007 és 2014 között naponta 150 ezer tonna étel ment a szemétbe. Ezalatt a hét év alatt 16 ezer milliárd liter öntözővíz folyt el feleslegesen a kidobott ételek megtermeléséhez.

Kidobott étel.Fotó: JUSTIN SULLIVAN/AFP

A kutatást azt is megállapította, hogy a zöldségek és a gyümölcsök végzik a szemétben a legnagyobb arányban, ezek 39 százalékát dobják ki. Éppen ezért a kutatók arra figyelmeztetnek, hogy minél egészségesebben étkezik valaki, annál többet pazarol. 

A tejtermékek 17, a húsételek 14 százaléka kerül a kukába az USA-ban. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.