Majdnem fél kiló ennivalót dob ki naponta minden amerikai

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Egy frissen megjelent amerikai tanulmány szerint nagyon sok étel végzi a kukában. A Plos One tudományos folyóirat cikke szerint az USA lakói fejenként és naponta 422 gramm élelmet dobnak a kukába. Vagyis majdnem fél kilót.

2007 és 2014 között naponta 150 ezer tonna étel ment a szemétbe. Ezalatt a hét év alatt 16 ezer milliárd liter öntözővíz folyt el feleslegesen a kidobott ételek megtermeléséhez.

Kidobott étel.Fotó: JUSTIN SULLIVAN/AFP

A kutatást azt is megállapította, hogy a zöldségek és a gyümölcsök végzik a szemétben a legnagyobb arányban, ezek 39 százalékát dobják ki. Éppen ezért a kutatók arra figyelmeztetnek, hogy minél egészségesebben étkezik valaki, annál többet pazarol. 

A tejtermékek 17, a húsételek 14 százaléka kerül a kukába az USA-ban. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.