Nagyon sokat költ idén a Sziget a fellépőkre

kultúra
2018 április 19., 09:59

Több lesz a sztár az idei Sziget fesztiválon, mint eddig, mert sokkal több pénzből gazdálkodhatnak a szervezők - jelentették be csütörtökön. A rendezvény teljes költségvetése 8,6 milliárd forint lesu, ez 12 százalékkal több mint tavaly. Csak a nagyszínpad fellépőire 1 milliárddal többet költenek.

A legnagyobb nevek Lana Del Rey, Kendrick Lamar, a Gorillaz, a Mumford and Sons, a Dua Lipa, Kygo, az Arctic Monkeys, Liam Gallagher és Shawn Mendes lesznek. A fesztivál idén ünnepli 25. születésnapját, augusztus 8-tól 15-ig rendezik most meg. 

Idén visszaválthatóak lesznek a poharak, először a fesztivál történetében. 1,5 millió eldobált darabbal lesz kevesebb hulladék a végén, a szervezők várakozása szerint. 

Újdonság lesz, hogy a belépőnek is számító karszalagokba épített chippel lehet majd fizetni a fesztiválon, és a keret feltöltéséhez elég lesz egy app-ot használni, nem kell külön sorban állni a pénzezős pultoknál.

Az ötnapos bérletek már elfogytak, de idén először lehet venni 3 napra szóló bérletet is, abból még van eladó. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.