Szappanadagolókra kért pénzt a ceglédi kórház az EU-tól

Egészségügy
2018 április 19., 10:11
comments 131

A Ceglédi Spotlight nevű lap hívta fel a figyelmet arra, hogy a Toldy Ferenc kórház 32 millió forintost támogatást nyert el, amelyet félig az EU fizetett. A pénz kézfertőtlenítő eszközökre kellett, mert ahogy a támogatási szerződésben áll:

"Nem állnak rendelkezésre olyan korszerű kézhigiénés rendszerek, amelyek lehetővé tennék a munkatársak és betegek megfelelő kézfertőtlenítését.”

Az összeget többek között kézszkennerre, szappanadagolókra és levegőmintavételezőre is fordítják, hogy visszaszorítsák a kórházi fertőzéseket.

„Mint napjaink bármely egészségügyi intézményében a Toldy Ferenc Kórházban is egyre komolyabb problémát jelentenek az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések, illetve az antimikrobiális rezisztencia. Ennek egyik fő oka, hogy az intézményben nem állnak rendelkezésre olyan korszerű kézhigiénés rendszerek, amelyek lehetővé tennék a munkatársak és betegek megfelelő kézfertőtlenítését” – áll a szerződésben. (Ceglédi Spotlight)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.