Az NVI pont egy órával előtte szólt a pártoknak, hogy betekinthetnek a választási informatikai rendszerbe

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Momentum Mozgalom közölte, hogy betekintést kért a választási informatikai rendszerbe, és a Nemzeti Választási Iroda ma 13:30-kor szólt nekik, hogy:

„A Nemzeti Választási Iroda ismételt betekintési lehetőséget biztosít a pártok részére a választási informatikai rendszer log állományaiba. Helyszín: IdomSoft Zrt. 1134 Budapest, Tüzér u. 41. Időpont: április 20. (péntek) 14:30 Számítunk megjelenésére.”

Ahogy azt a párt IT-munkacsoportjának vezetője, Tabajdi Péter írta:

„Tehát egy óránk van leakasztani a megfelelő szaktudású informatikust ÉS odaérni a helyszínre, hogy egyáltalán vizsgálni tudjuk azt, hogy miért egy nagy rakás hulladék a rendszerük, és vajon értenek-e annyira a választási informatikai rendszerekhez, mint amennyire a köz számára segítenek betekintést nyerni ilyesféle adatokba egy órás rapid határidőkkel.”

Illusztráció: Szigetváry Zsolt/MTI

Itt írtunk arról, hogy annak ellenére, hogy csak négyévente tartanak országgyűlési választásokat, újra és újra hatalmas hibák fordulnak elő a rendszerben, pedig a többségük egyáltalán nem érhette váratlanul a szervezőket.

Frissítés

A Momentumnak aztán 14:30-kor is írt az NVI, hogy szombat reggel 9 órára várják a pártokat a Biztonsági Műveleti Központba (SOC), ahol feltehetik a kérdéseiket az informatikai biztonsággal kapcsolatban. Erre 2 órájuk volt regisztrálni az emberüket, 16:30-ig kellett.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.