Alig él már az appennini barnamedvékből, erre a vadőrök véletlenül megöltek egyet

ÁLLAT
2018 április 21., 18:59
comments 42

Becslések szerint már csak 50 példány élhet az appennini barnamedvékből. Az Olaszországban a kihalás szélén lévő faj egyik példányát, név szerint Mariót akarták a természetvédelmi terület munkatársai elkapni, hogy rádiójeladót szereljenek fel rá, és így gyűjtsenek adatot hétköznapjairól, illetve őrködjenek biztonsága felett.

Ursus arctos marsicanus
photo_camera Ursus arctos marsicanus, nagyon kevesen vannak már. Fotó: Wikipedia

A Mariónak kihelyezett csapdával azonban egy másik medvét kapta el. Altatóval injekciózták be az állatot, de soha többé nem ébredt fel. A nemzeti park közleménye szerint sokkolta őket az eset, és várják a laborvizsgálatok eredményét. Bár azt is mondták, hogy a boncolás alapján nem az altató okozta közvetlenül az állat pusztulását. Azt tartják legvalószínűbbnek, hogy eleve beteg volt, amikor a csapdába esett.

2014-ben is történt egy hasonló eset, akkor is elpusztult egy megmentése érdekében elkapott medve, ugyanebben a nemzeti parkban. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.