Halálra köveztek egy állatkerti kengurut Kínában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy 12 éves kengurunőstény haláláról cikkezik egy ideje a sanghaji sajtó, mert óriási közfelháborodást okozott az erszényes tragikus sorsa.

Focsou város (lakossága 5,2 millió fő) állatkertjében a látogatók egy része előszeretettel dobálja kövekkel az állatokat, ha azok nem eléggé mozgékonyak. Elsősorban a struccokat és a kengurukat noszogatják látványosabb tevékenységre a dobálással. 

Ez odáig fajult, hogy a közelmúltban halálos sérüléseket szenvedett egy kenguru, aki napokig szenvedett belső vérzéseitől, mire kimúlt. Néhány nappal később egy ötéves példány sérült meg súlyosan, hasonló kődobálások miatt.

Az állatkert azt állítja, hogy hiába szólnak rá a dobálókra, néhányan közülük sosem hagyják abba. Azzal is próbálkoztak, hogy elvitték a köveket a kenguruk kifutójától, de ez sem állította meg a dobálókat, elsétáltak a kövekért messzebb, és mentek vissza az állatokat hajigálni, ugráljanak már. 

Az állatkert most kamerákat készül felszerelni, hátha ez elijeszti a dobálókat életveszélyes szórakozásuktól. (New York Times)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.