Halálra köveztek egy állatkerti kengurut Kínában

Egy 12 éves kengurunőstény haláláról cikkezik egy ideje a sanghaji sajtó, mert óriási közfelháborodást okozott az erszényes tragikus sorsa.

Focsou város (lakossága 5,2 millió fő) állatkertjében a látogatók egy része előszeretettel dobálja kövekkel az állatokat, ha azok nem eléggé mozgékonyak. Elsősorban a struccokat és a kengurukat noszogatják látványosabb tevékenységre a dobálással. 

Ez odáig fajult, hogy a közelmúltban halálos sérüléseket szenvedett egy kenguru, aki napokig szenvedett belső vérzéseitől, mire kimúlt. Néhány nappal később egy ötéves példány sérült meg súlyosan, hasonló kődobálások miatt.

Az állatkert azt állítja, hogy hiába szólnak rá a dobálókra, néhányan közülük sosem hagyják abba. Azzal is próbálkoztak, hogy elvitték a köveket a kenguruk kifutójától, de ez sem állította meg a dobálókat, elsétáltak a kövekért messzebb, és mentek vissza az állatokat hajigálni, ugráljanak már. 

Az állatkert most kamerákat készül felszerelni, hátha ez elijeszti a dobálókat életveszélyes szórakozásuktól. (New York Times)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.