Halálra köveztek egy állatkerti kengurut Kínában

ÁLLAT
2018 április 21., 12:13

Egy 12 éves kengurunőstény haláláról cikkezik egy ideje a sanghaji sajtó, mert óriási közfelháborodást okozott az erszényes tragikus sorsa.

Focsou város (lakossága 5,2 millió fő) állatkertjében a látogatók egy része előszeretettel dobálja kövekkel az állatokat, ha azok nem eléggé mozgékonyak. Elsősorban a struccokat és a kengurukat noszogatják látványosabb tevékenységre a dobálással. 

Ez odáig fajult, hogy a közelmúltban halálos sérüléseket szenvedett egy kenguru, aki napokig szenvedett belső vérzéseitől, mire kimúlt. Néhány nappal később egy ötéves példány sérült meg súlyosan, hasonló kődobálások miatt.

Az állatkert azt állítja, hogy hiába szólnak rá a dobálókra, néhányan közülük sosem hagyják abba. Azzal is próbálkoztak, hogy elvitték a köveket a kenguruk kifutójától, de ez sem állította meg a dobálókat, elsétáltak a kövekért messzebb, és mentek vissza az állatokat hajigálni, ugráljanak már. 

Az állatkert most kamerákat készül felszerelni, hátha ez elijeszti a dobálókat életveszélyes szórakozásuktól. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.