A brit egészségügyi miniszter külön szabályozná, hogyan használhatnák a fiatalok a közösségi odalakat

TECH
2018 április 22., 11:15
comments 154

Jeremy Hunt azzal fenyegette meg a közösségi oldalak üzemeltetőit, hogy a brit kormány új szabályokat vezet be, ha nem tesznek többet a szolgáltatásaikat használó fiatalok védelméért. Az egészségügyi miniszter szerint a cégek szemet hunynak afelett, hogy milyen hatással vannak a gyerekekre a közösségi oldalak.

photo_camera Jeremy Hunt Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Egyelőre nem részletezte, milyen szabályozásról lenne szó, de április végéig adott határidőt a cégeknek, hogy intézkedéseket tegyenek a netes zaklatás ellen, és ellenőrizzék, mennyi időt töltenek online a fiatalok. Hunt aggódik amiatt, hogy egy egész generáció van kitéve az oldalak káros mellékhatásainak. A Sunday Times-ban megjelent cikkében arról írt, hogy már van néhány jó példa az online védelemre, de egy általános válaszra lenne szükség, mert az önkéntesen tett intézkedések nem elegendőek.

A miniszter bejelentette, hogy a kormány vizsgálni fogja, milyen hatása van a gyerekek mentális egészségére az olyan oldalaknak, mint a Facebook, a Twitter és Snapchat. A brit kormány az utóbbi időben olyan területeken is összeütközésbe került a közösségi oldalakkal, mint az adófizetés, az álhírek vagy az adatvédelem. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt