A brit egészségügyi miniszter külön szabályozná, hogyan használhatnák a fiatalok a közösségi odalakat

Jeremy Hunt azzal fenyegette meg a közösségi oldalak üzemeltetőit, hogy a brit kormány új szabályokat vezet be, ha nem tesznek többet a szolgáltatásaikat használó fiatalok védelméért. Az egészségügyi miniszter szerint a cégek szemet hunynak afelett, hogy milyen hatással vannak a gyerekekre a közösségi oldalak. 

Jeremy HuntFotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Egyelőre nem részletezte, milyen szabályozásról lenne szó, de április végéig adott határidőt a cégeknek, hogy intézkedéseket tegyenek a netes zaklatás ellen, és ellenőrizzék, mennyi időt töltenek online a fiatalok. Hunt aggódik amiatt, hogy egy egész generáció van kitéve az oldalak káros mellékhatásainak. A Sunday Times-ban megjelent cikkében arról írt, hogy már van néhány jó példa az online védelemre, de egy általános válaszra lenne szükség, mert az önkéntesen tett intézkedések nem elegendőek.

A miniszter bejelentette, hogy a kormány vizsgálni fogja, milyen hatása van a gyerekek mentális egészségére az olyan oldalaknak, mint a Facebook, a Twitter és Snapchat. A brit kormány az utóbbi időben olyan területeken is összeütközésbe került a közösségi oldalakkal, mint az adófizetés, az álhírek vagy az adatvédelem. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.