A brit egészségügyi miniszter külön szabályozná, hogyan használhatnák a fiatalok a közösségi odalakat

Jeremy Hunt azzal fenyegette meg a közösségi oldalak üzemeltetőit, hogy a brit kormány új szabályokat vezet be, ha nem tesznek többet a szolgáltatásaikat használó fiatalok védelméért. Az egészségügyi miniszter szerint a cégek szemet hunynak afelett, hogy milyen hatással vannak a gyerekekre a közösségi oldalak. 

Jeremy HuntFotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Egyelőre nem részletezte, milyen szabályozásról lenne szó, de április végéig adott határidőt a cégeknek, hogy intézkedéseket tegyenek a netes zaklatás ellen, és ellenőrizzék, mennyi időt töltenek online a fiatalok. Hunt aggódik amiatt, hogy egy egész generáció van kitéve az oldalak káros mellékhatásainak. A Sunday Times-ban megjelent cikkében arról írt, hogy már van néhány jó példa az online védelemre, de egy általános válaszra lenne szükség, mert az önkéntesen tett intézkedések nem elegendőek.

A miniszter bejelentette, hogy a kormány vizsgálni fogja, milyen hatása van a gyerekek mentális egészségére az olyan oldalaknak, mint a Facebook, a Twitter és Snapchat. A brit kormány az utóbbi időben olyan területeken is összeütközésbe került a közösségi oldalakkal, mint az adófizetés, az álhírek vagy az adatvédelem. (Reuters)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.