18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Nem múltam el 18 éves

Egy nicaraguai riporter épp a kormányellenes tüntetésekről közvetített élőben a Facebookon, amikor agyonlőtték

2018 április 22., vasárnap 19:04
28

Angel Gahona az ország déli részéből közvetített élőben, ahol az elmúlt héten erőszakos kormányellenes tüntetések voltak. A bejelentkezésről készült felvételen egyszer csak lövést hallani, a riporter pedig vérző fejjel esik össze.

A riporter egy kifosztott pénzkiadó automatáról készített éppen videofelvételt a telefonjával, az operatőr pedig a háta mögött állt. Az El Nuevo Diario helyi lap azt írta, hogy Gahona a Facebookon közvetítette a telefonjával élőben a forgatást. A kamera felvételén azt látni, hogy a lövés után legurul az épület előtti lépcsőn, majd mozdulatlanul fekszik, és a nevét kiabáló emberek rohannak oda hozzá. A nicaraguai sajtó szerint a riporter belehalt sebesülésébe.

Egyelőre nem tudni, hogy ki adta le a gyilkos lövést. A La Prensa nicaraguai lap egy másik újságírót szólaltatott meg, aki a környéken csak a rendőröknél és a kormányellenes tüntetők ellen harcoló csoportoknál látott lőfegyvert.

A vöröskereszt adatai szerint a szerda óta tartó kormányellenes megmozdulásoknak már több mint 100 sérültje és 6 halálos áldozata van. A BBC 10 halottról ír, de helyi jogvédők szerint sokkal több, már 25 halott van, bár ezt az egészségügyi hatóságok nem tudták megerősíteni. Az indulatok amiatt szabadultak el, hogy a kormányzat a munkáltatói befizetések növelését és a nyugdíjak és egyéb juttatások 5 százalékos csökkentését tervezi.

Ekkora tüntetések még nem voltak, mióta Daniel Ortega 2007-ben elnök lett. (MTI, BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt