Kazahsztán 3-0-ra legyőzte Magyarországot a budapesti jégkorong-vb-n

sport
2018 április 22., 16:29
comments 96

A házigazda magyar válogatott 3-0-ra kikapott a kazah együttestől a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság vasárnapi nyitónapján a Papp László Budapest Sportarénában.

Vay Ádám kapus véd, előtte Magosi Bálint (b2) és Garát Zsombor (j), valamint a kazah Vlagyimir Markelov (b) és Anton Szagagyejev (j2) a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Magyarország-Kazahsztán meccsén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 22-én.
photo_camera Vay Ádám kapus véd, előtte Magosi Bálint (b2) és Garát Zsombor (j), valamint a kazah Vlagyimir Markelov (b) és Anton Szagagyejev (j2) a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Magyarország-Kazahsztán meccsén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 22-én. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A két válogatott eddig tízszer találkozott, 9 kazah siker mellett egyszer ünnepelhettek a magyarok: a 2013-as hazai rendezésű vb-n nyertek 2-1-re. A legutóbbi összecsapás a februári katowicei felkészülési tornán volt, akkor 5-2-re győzött a kazah együttes.

A találkozó előtt Such György, a hazai szövetség (MJSZ) első embere és Igor Nemecek, a torna elnöke hivatalosan is megnyitották a világbajnokságot, majd „látványos fény-showt követően vonultak a jégre a játékosok a 7170 néző hangos ünneplése közepette” – írja az MTI.

A harmadik felvonásban a kazahok megszerezték a vezetést: Valerij Orehov erős távoli lövése talált utat a kapuvas alatt, majd a kiugró Jevgenyij Rimarjev használta ki a ziccerét. Az első találat érezhetően megfogta a magyarokat, így 57 másodperc alatt kétgólos előnyt dolgozott ki Galim Mambetaljev csapata. Rimarjev néhány perccel később emberelőnyben a palánkról visszapattanó korongot továbbította Vay kapujába, ezzel eldöntötte a mérkőzést.

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Magyarország-Kazahsztán meccsen a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 22-én.
photo_camera Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Magyarország-Kazahsztán meccsén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 22-én. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A magyar válogatott hétfőn az olaszokkal, szerdán a szlovénokkal, csütörtökön a lengyelekkel játszik. A világbajnokságot a britek elleni szombati összecsapással zárja a házigazda a Papp László Budapest Sportarénában.

Az első két helyezett feljut a 16 csapatos elitbe – a jövő évi vb-t Pozsonyban és Kassán rendezik –, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.