Kirúgták a legviccesebben nyilatkozó magyar fociedzőt

Mától egy kicsit kevésbé látványsport a foci Magyarországon, a Nemzeti Sport információja szerint ugyanis kirúgták Bódog Tamás edzőt Diósgyőrben.

Pedig amikor tavaly márciusban bejelentették, hogy a meccs utáni nyilatkozatok addig magyar királya, Horváth "Horváthferi" Ferenc helyett Bódog Tamás lesz a DVTK edzője, az ember azt hihette, hogy a miskolci csapat hosszú évekre letudta mind a tréner-, mind a nyilatkozáskérdést. Bódog akkor már évizedek óta a Bundesligában edződő játékos, pályaedző majd utánpótlás edző volt, de első csapatot itt kapott először.

A Diósgyőr Bódog alatt igencsak közepesen játszott - 46 meccsen 18 győzelem, 17 vereség és 11 döntetlen - ám Bódog egyéni teljesítménye, mármint az, amit a meccsek utáni interjúkon nyújtott, bőven kompenzált ezért. Ha őt állítják ki 90 percre a kezdődörbe minden meccsen egy mikrofonnal, nem fogyott volna el ennyire a korábban legendás diósgyőri közönség! Bódog specialitása a magyar futballközegre való döbbent, szavakba is öntött rácsodálkozás volt.

Volt, amikor azon képedt el, hogy a játékosai egyszerűen képtelenek beadni a labdát még szögletből és szabadrúgásból is.

Volt, amikor azon lamentált, hogy talán azért játszottak olyan rosszul, mert a játékosai túl szar, romantikus zenét hallgattak az öltözőben meccs előtt.

De a csúcs talán az volt, amikor a Paks elleni vereség után a magyar focitörténet talán legtréfásabb interjúját adta, lecsupaszított tőmondataival a sárba taposva a saját csapatát.

Nem félek kimondani: ő volt a saját csapat gyalázásának Paganinije.

Bódog végét az előző fordulóban otthon a Puskás Akadémiától elszenvedett 1-0-ás vereség jelentette, a csapata eleve egyetlen egyszer tudott csak nyerni 2018-ban, igaz akkor a Fradi ellen.

Bódogot egyébként úgy tűnik, hogy az úgynevezett "Pacsi-átok" sújtja: a most kirúgott edző ugyanis - hasonlóan az átok szombathelyi névadójához, Pacsi Bálinthoz - úgy volt a csapata edzője, hogy az a stadionépítés miatt közben egyszer sem játszott hazai pályán, hogy aztán amikor végre eljött a stadionátadó ideje, közvetlenül a nagy meccs előtt kirúgják.